GündemEkonomiİlçe Haberleri

SANAYİ GELİŞMELİ

Vali Ersin Yazıcı, ilçe ziyaretleri gerçekleştiriyor. Bölgedeki sanayi gelişmesi için çalışmaları yakından takip ettiği bilinen Vali Yazıcı ilçelerdeki esnaflarıda dolaşıyor.

Bandırma ilçesinde Kocaman Balıkçılık İhracat ve İthalat Ticaret A.Ş. ile SÜTCAN Entegre A.Ş. kuruluşlarını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Valilikten alınan bilgiye göre,Kuruluşlarda incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, yetkililerden üretim aşamaları ve yıllık üretim kapasiteleri hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında Vali Yazıcı, Balıkesir’e sanayi alanında böylesi tesislerin üretim ve istihdam kapasitesinin sevindirici olduğunu söyledi. Vali Yazıcı, fabrikaların sadece bölgeye değil, Türkiye ve yurt dışına da hitap eden bir çapta olduğunu ve Balıkesir’in üretmeye, daha çok katma değer sağlamaya, istihdam oluşturmaya büyük önem verdiğini, çalışan, üreten, istihdam sağlayan sanayici ve işadamlarının her zaman yanında olacaklarını ve her türlü desteği vereceklerini söyledi.

BALIKESİR EKONOMİSİ

Vali Ersin Yazıcı, “Balıkesir ekonomisinin en belirgin özelliği üretilen katma değer içerisinde tarım sektörünün payının % 20 ile %9,5 olan Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde olmasıdır. Süt ve süt ürünleri, kırmızı ve beyaz et ürünleri, zeytincilik gibi alanlarda ülkemizde lider konumda olan Balıkesir’deki sanayi işletmelerinin yaklaşık %40’ı gıda ürünleri imalatı alanında faaliyet göstermektedir. Türkiye için tarım stratejik sektörlerden biri. Biz bir yandan sanayileşmeye çalışırken bir yandan da son teknolojilerle tarım yapmanın yollarını arıyoruz. Devlet olarak çiftçimize birçok teşvikler vererek teknolojik gelişmelerden faydalanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Her zaman çiftçimizin ve üreticimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Balıkesir’in tarım kenti, hayvancılık kenti, sanayi kenti, kültür kenti, sanat ve sağlık kenti olma noktasında ilerlediğini görüyoruz. Devletimizin bu alanda çok büyük katkılarıyla Balıkesir iyi bir üretim noktasına gelmiş bulunuyor.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu