GündemTürkiye Gündemi

‘Sarallar’ Organize Suç Örgütü Çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kafes Operasyonları' çerçevesinde, liderliğini Özgür Saral'ın üstlendiği 'Sarallar' adlı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyon kapsamında örgüt lideri Özgür Saral ve birlikte hareket ettiği 24 şüpheli yakalandı.

‘Sarallar’ Organize Suç Örgütü Çökertildi

Sarallar Organize Suc Orgutu Cokertildi

İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, “Sarallar” adıyla bilinen organize suç örgütüne yönelik etkili bir darbe vuruldu. Örgüt ele başı Özgür Saral’ın liderliğindeki çetenin, İstanbul Esenyurt ilçesinde sitelerde gerçekleştirdikleri çeşitli suçları içeren geniş kapsamlı faaliyetleri deşifre edildi.

YAĞMA, TEHDİT, DARP: SUÇLARIN BOYUTU ORTAYA ÇIKTI

Suç örgütünün, Esenyurt ilçesindeki sitelerde ev sahibi ve kiracılara yönelik silah tehditleriyle gerçekleştirdikleri yağmalama olayları, site sakinleri ve güvenlik görevlilerine yönelik şiddet eylemleri, yabancı uyruklu kişilere karşı gerçekleştirilen yağma eylemleri, sahte evrak düzenleyerek mülk sahiplerinin rızası dışında daireleri kiralama, site içerisinde hırsızlık suçları işleme, eğlence mekanlarına silahlı saldırılar düzenleme gibi bir dizi suçun tespit edildiği belirtildi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: “KORKUTMA EYLEMLERİNE SON VERDİK”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon sonrasında açıklama yaparak, “Kafes Operasyonları” kapsamında “Sarallar” adlı suç örgütünün çökertildiğini ve 24 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti. Bakan Yerlikaya, operasyonu düzenleyen güvenlik güçlerini tebrik ederek, “Kamu güvenliğine ve barışına tehdit oluşturan bu şahıslara karşı başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Hiç biriniz yüce Türk adaletinden kaçamayacaksınız. Şafak sökerken de, gün batarken de operasyonlarımız devam edecek.” şeklinde konuştu.

Operasyon sonrasında gözaltına alınan şüphelilerin adli işlemleri devam ediyor. İstanbul genelinde gerçekleştirilen bu operasyonla, organize suç örgütlerine karşı kararlı bir mücadele sürdürülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Bakan Yerlikaya: “Bir Tane Çetenin Bile Nefes Almasını İstemiyoruz”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu