Gündem

Sahne Sanatlarına Can Suyu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2023-2024 sanat sezonunda 476 tiyatroya toplam 55 milyon lira destek verecek.

Sahne Sanatlarına Can Suyu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu’nun başkanlığında gerçekleştirilen “Özel Tiyatrolara Maddi Destek Değerlendirme Komisyonu” toplantısında, sanat kurumlarının genel müdürleri ve komisyon üyelerinin katılımıyla, 2023-2024 sanat sezonu için özel tiyatrolara maddi destek kararı aldı.

Sahne Sanatlarına Can Suyu!

Toplantıda, başvurusunu eksiksiz tamamlayan tüm tiyatrolara destek verilmesi kararı alındı. Bu kapsamda, 77 geleneksel tiyatro, 95 çocuk oyunu tiyatrosu ve 304 profesyonel olmak üzere toplam 476 tiyatroya, sezon boyunca sağlanacak 55 milyon lira destek sunulacak.

Maddi destekle, özel tiyatro salonlarının sanat hayatına katkısı artırılmaya ve devamlılığı sağlanmaya çalışılacak. Ayrıca, kayıtlı istihdamın özendirilmesi ve başvurularda daha çok Türk oyun yazarlarına ait eserlere yer verilerek Türk tiyatrosunun gelişmesine destek olunması hedefleniyor.

Sahne Sanatlarına Can Suyu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi destek sağladığı özel tiyatrolara ilişkin detaylı bilgilere, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden ulaşılabilecek.

 

Kaynak: Haber Merkezi

“Hoş Geldin Amerika” tiyatro severlerle buluştu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu