GündemDünyadan Haberler

SARAY AŞÇISINI ANLATTI

Turizm Fakültesi’nde Gerçekleştirilen “Gastronomi ve Edebiyat” söyleşide 15 dile çevrilen ve Osmanlı saray mutfağında çalışan bir aşçının hikayesini içeren Pir-i Lezzet kitabının yazarı Saygın Ersin ve hikaye yazarı Enver Turan’ı konuk etti.

SARAY AŞÇILIĞI İLGİYİ ARTTIRDI

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Balıkesir Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından organize edilen, 15 dile çevrilen ve Osmanlı Saray Mutfağında çalışan bir aşçının hikâyesinin kaleme alındığı “Pir-i Lezzet” kitabının yazarı Ersin ve Hikaye yazarı Turan’a öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. ‘Gastronomi ve Edebiyat’ konulu Söyleşide, kitabın yazarı Saygın Ersin ve hikâye yazarı Enver Turan öğrencilerle kitabın içeriği ve edebi kısmı ile ilgili bilgiler paylaştı.

AMAÇ UFUK AYDINLATMAK

Düzenlenen bu söyleşiye, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Düriye Bozok’un yanı sıra fakülte öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Dr. Öğr. Üyesi Göksel Kemal GİRGİN’in açılış konuşmasını yaptığı, hem gastronomi ile ilgili hem de edebiyat ile ilgili birçok konunun tartışıldığı bu söyleşide, gastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerinin ufkunu aydınlatacak önemli bilgiler paylaşıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu