GündemSiyaset

SARI ‘‘HALKIN İKTİDARINI KURACAĞIZ’’

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yerel seçimler için aday adaylıkları dün itibariyle alınmaya başladı. Aday adayı resmi başvurularının 19 Ekim Cuma günü biteceğini duyuran CHP İl Başkanı Serkan Sarı, adayların halkın onayladığı kişilerden olacağının altını çizdi.

Cumhuriyet Halk Partisi, seçim startını verdi. Dün itibariyle aday adaylarının resmi başvuru süresi başlarken, bu süre 19 Ekim Cuma günü son bulacak. Adayların, halkın takdirleriyle belirleneceğini belirten CHP İl Başkanı Serkan Sarı, ‘’Balıkesir’de CHP iktidarını kuracağız’’ dedi.

ADAYLIK VE İSTİFA SÜREÇLERİ BAŞLADI

CHP İl Başkanlığı tarafından seçim çalışmalarının başlatıldığını söyleyen Başkan Sarı, ‘‘Genel Merkezimizin yayınladığı genelge doğrultusunda aday adaylığı sürecini başlatmış bulunuyoruz. Bugün (dün) sabah itibariyle aday adayı resmi başvurularımızı almaya başladık. 19 Ekim Cuma günü saat 17.00’a kadar da bu süreç devam edecek. Ayrıca il ve ilçe yönetimlerinde görev yapan arkadaşlarımızdan aday adaylığı başvurusu yapmak isteyen yöneticilerimiz için de istifa süreci başladı. Bu süreç de 12 Ekim Cuma günü son bulacak. Şu ana kadar ilçelerimizden Belediye Başkan adayı olmak için onlarca başkan aday adayımız bizlere isteklerini iletmişlerdi. Bugün (dün) itibariyle resmi başvurularımızı almaya başladık’’ dedi.

‘‘BÜYÜKŞEHİR BORÇ BATAĞINDA’’

Büyükşehir Belediyesi’nin çok fazla borcu olduğunu söyleyen Başkan Sarı, ‘’ Şu anda AKP’li belediyelerin özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı’nın şehrimizi yönetemediğini görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi borç batağının içerisinde, Türkiye’de belediyelerin borç sıralamasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi en ön sıralarda yer alıyor. Daha kurulalı 5 yıl bile olmadan bütçede bu kadar büyük bir açık oluşmasını anlamak mümkün değil. Bu kadar büyük borçların karşılığında şehrimizin sorunlarına ve ihtiyaçlarına çözüm olamadılar’’ ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu