EkonomiGündemSiyaset

ŞEHİRLERİN KADERİ DEĞİŞECEK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Dünya Bankası, Avrupa Birliği ve ülkemiz tarafından ortaklaşa finanse edilen Sürdürülebilir Şehirler Projesi toplantısına katıldı. Toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir’in hibe desteğinden yararlanacağı müjdesini verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımlarıyla gerçekleşen Dünya Bankası, Avrupa Birliği ve ülkemiz tarafından ortaklaşa finanse edilen Sürdürülebilir Şehirler Projesi toplantısı gerçekleşti. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun da katıldığı toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir’in de içinde bulunduğu 10 ile hibe desteği sağlanacağını belirtti.

“BALIKESİR’E HİBE DESTEĞİ”

İller Bankasının, Dünya Bankası ile ikinci kademe büyükşehir belediyelerinin sürdürülebilir gelecek planlamaları ve yatırımları için bir destek mekanizması oluşturmak amacıyla Sürdürülebilir Şehirler Projesi’ni (SŞP) tasarladığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projeye ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Bankamız, Sürdürülebilir Şehirler Projesi ile uluslararası finans kurumlarından yerel yönetimlere uygun koşullu kredi sağlamaya devam etmektedir. Bu kapsamda Avrupa Birliği fonlarından sağlanan hibe desteğinden, 10 belediye ve idaremiz yararlanacak. Bu illerimiz, Antalya, Balıkesir, Denizli, Kahramanmaraş, Kayseri, Malatya, Mardin, Muğla, Ordu ve Van büyükşehir belediyeleri ve bu illerimizin su ve kanalizasyon idareleridir. Sürdürülebilir Şehirler Projesi için toplamda yaklaşık 195 milyon avro tutarında kredi anlaşması imzalandı.” Bakan Kurum, tüm belediyelerin bu krediden yararlanırken şehirleri için en güzel yatırım ve planlamaları yapacaklarına inandığını ifade ederek, “Sürdürülebilir Şehirler Projesi’ni şehirlerimizin geleceği için pek çok yeni projenin hayata geçirileceği bir dönem olarak görüyorum.” değerlendirmesini yaptı.

KAFAOĞLU ‘‘ŞEHİRLERİN GELECEĞİ İÇİN’’

Sürdürülebilir Şehirler Projesi toplantısına katılım gösteren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ‘‘Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un da katılımlarıyla gerçekleşen Dünya Bankası, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Iller Bankası A.Ş. tarafından yürütülen Sürdürülebilir Şehirler Projesi toplantısına katıldık. Bu toplantının oldukça verimli olduğunu düşünüyorum. Şehirlerimizin kaderi değişecek. Daha iyi imkanlar ve globalleşen dünya kentleri ile yarışacak şehirlerimiz olacak.’’ Dedi. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu