Gündem

ŞEHİT BABASI SEKİN KAHRAMAN KİM SÖYLEYEYİM…

Kahramanlık neydi? Fethi Sekin Kimdi? Bu soruların yanıtını şehit babası Zeki Sekin verdi. Memur Sen il divan toplantısında konuşan şehit babası Sekin, ‘ 15 Temmuz gecesi eşi ve ailesiyle helalleşip kendisi gibi polis olan kardeşine ‘Oğlum silahını verme silah senin namusun’ diyebilmekti.’ dedi.

5 Ocak 2017 günü İzmir Adliyesi önünde bomba yüklü araçla gelen teröristlerle çatışmaya girerek olası bir katliamı önleyen ve onları durdurmak için gözünü kırpmadan şehit düşen kahraman polis memuru şehidimiz Fethi Sekin dua ile anılırken babası Zeki Sekin ‘Gülünü dikene can bildik! Cana razı geldik. Bana hala soruyorsanız Fethi Sekin kim? Siz Fethi Sekin, Fethi Sekin ise sizsiniz.’ dedi.

FETHİ SEKİN KİMDİR SORANLARA…

Memur Sen il divan toplantısında şehit babası M.Zeki Sekin’in konuşması ayakta alkışlandı. Önceki gün Öğretmenevinde gerçekleşen toplantıda sağlık sen ve memur senli üyeler Sağlık sen genel başkanı Metin Memiş’i ağırladı. Programın şeref konuğu ise şehit babası M.Zeki Sekin oldu.

Şehit babası Sekin toplantıda bir konuşma yaptı.Sekin kahraman kimdir ve Fethi Sekin kimdir? Diyerek şöyle konuştu: ‘Ben şehit kahraman şehit Fethi Sekin’in babasıyım. Oğlum 5 Ocak’ta bir Perşembe günü canileri bertaraf etmek için canını ortaya koydu. Bu uğurda şehadet şerbetini içti. Canımın parçası, gözümün nuru oğlum Fethi Sekin vatanımız uğruna şehit oldu. O vatana evlat oldu şimdi tüm evlatlar bana evlat oldu.’ dedi. Bugüne kadar görev aldığı şehir ve örnek yaşamını anlattı. Fethi’nin bir diğer kardeşi de polis oldu. İçindeki görev sevdası, millet aşkı ile her zaman bedrin aslanları gibiydi. Kahramanlık adına birkaç cümle söylemek istiyorum:

Fethi Sekin kim diyene Fethi’yi anlatmak istiyorum. Kahramanlık görevini yapmaktır. İşini sevmektir. Eşini sevmektir. Uykusuz gününde çocuklarını alıp pikniğe götürmektir. Eşine evde yardım etmektir. Çocuklarının dersleriyle, kursları ile ilgilenmektir. Çocuklarım bir şeyden mahrum kalmasın diyerek gece yarılarına kadar bilirkişi raporları hazırlamaktır. Her sabah kalktığında duşunu alıp tertemiz işine gitmektir. Kahramanlık 15 Temmuz gecesi eşi ve ailesiyle helalleşip kendisi gibi polis olan kardeşine ‘Oğlum silahını verme silah senin namusun’ diyebilmektir. Kanadı kırık kuşa yol açıp insanların hayatını kurtarabilmektir.

Aşktır, sevmektir. İşini eşini yuvasına bağlı olmak zaman ayırmaktır kahramanlık. Gülünü dikene can bildik cana razı geldik. Bana hala soruyorsanız Fethi Sekin kimdir? Siz Fethi Sekin Fethi Sekinse sizsiniz.’ Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu