TarihGündemİlçe Haberleri

Şehit Bebek Türkan’ın İsmi Balıkesir’de Yaşayacak

18 aylık Türkan bebek, 26 Aralık 1984 tarihinde Bulgaristan'da kimliksizleştirme politikalarına karşı çıkan Türklerin üzerine açılan ateş sonucu şehit düştü. T

18 aylık Türkan bebek, 26 Aralık 1984 tarihinde Bulgaristan’da kimliksizleştirme politikalarına karşı çıkan Türklerin üzerine açılan ateş sonucu şehit düştü. Türkan bebek için Dinkçiler Mahallesi Göçmen Konutlarında yapılan parka Türkan Bebek ismi verildi.

Şehit Bebek Türkan’ın İsmi Balıkesir’de Yaşayacak

TÜRKAN FEYZULLAH DAHA 17 AYLIKTI

Bulgaristan’da totaliter yönetim döneminde isimleri değiştirilerek asimilasyon uygulanan Türklerin direnişi sırasında, Kırcaali’nin Kırkova ilçesine bağlı Mogilyane köyünde askerler ve milis kuvvetlerin Kırcaali İl Başkanı Resmi Murat, “Balıkesir’de Altıeylül ilçesinde açılışına katılım sağladığımız Türkan Bebek Parkı’na gelen bizleri burada yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz. Kırcaali’den bugün bizlerle beraber olmak için bir heyet buraya geldik. Bizlerde bu duyguları, bu düşünceleri paylaşıyoruz. 17 aylık Türkan Bebek bizim Bulgaristan’da Halk ve özgürlük savaşının simgesi olmuştur. Bu yolda hep beraber yürüyerek Halk ve Özgürlük mücadelesini beraber vermek için mücadele edeceğiz. Biz de Halk ve Özgürlük Partisi mensupları olarak birlikte mücadele edelim” diye konuştu.

Şehit Bebek Türkan’ın İsmi Balıkesir’de Yaşayacak

Burgaz Milletvekili Fatma Ramadan: “Burada bulunmaktan büyük mutluluk duyduk”

Türkan Bebek Parkı’nın açılışına Burgaz Milletvekili Fatma Ramadan da hazır bulundu. Milletvekili Fatma Ramadan, “Burada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Türkan Bebek biz Bulgaristan’da asimilasyona direnen bütün Türkler ’in sembolü olmuştur. Bundan 39 yıl önce Bulgaristan’ın Kirkova Belediyesi, Karaova civarında köylerde yaklaşık 10 bin Türk zorunlu asimilasyona kadın erkek çocuk demeden zorunlu asimilasyona hayır demek için milisler toplananları dağıtmak için müdahale edince halkın tepkisiyle karşılaşır.

Şehit Bebek Türkan’ın İsmi Balıkesir’de Yaşayacak

Bu sırada milislerin ateş açması sonucu 3 kişi hayatını kaydeder. Musa Yakup, Ayşe Kasan ve Bulgaristan’ın demokrasi sembolü Türkan bebek. Her birine Allah’tan rahmet ve mekânları cennet olsun diyoruz. Öncelikle Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde Altıeylül Belediyesi’nin katkılarıyla Göçmen Konutları’nda açılışına katıldığımız Türkan Bebek Parkı’na isminin verilmesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu olayları unutmadık ve unutturmayacağız” diye konuştu.

Kepsut’ta Şehit P.Komd.Onb. Ayhan Yılmaz’nın Parkı Açıldı

Haber: İHA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu