ÇocukçaEğitimGündem

ŞEKER ÇOCUKLAR MEVSİMLERİ ÖĞRENİYOR

Sevgili çocuklar bugün ‘Çocukça’ sayfamızda sizi Özel şeker Portakal Anaokulu ve Gündüz Bakımevi öğrencileri ile buluşturuyoruz. Mevsimleri öğrenen minik öğrenciler, sizlere Sonbahar’ı neden sevdiklerini anlattılar.

Özel Şeker Portakal Anaokulu ve Gündüz Bakımevi’nin minik öğrencileri mevsimleri öğreniyorlar. İçinde bulunduğumuz mevsim olan Sonbahar’ın özelliklerini öğrenen minikler, hangi mevsimi daha çok sevdiklerini ‘Çocukça’ sayfamızda sizlerle paylaştılar. Onlara kulak vermeye hazır mısınız?

Ecrin: Ben mevsimlerin hepsini çok seviyorum ama yaz daha güzel. Çünkü o zaman üşümüyoruz. Havalar sıcak oluyor. Ama kışın havalar çok soğuk oluyor. Hemde dışarda olan hayvanlar için üzülüyorum. Onlar da üşür ve hasta olabilirler. Sonbahar’da yağmur yağmasını ve sararan yaprakları çok seviyorum.

Mustafa: Ben Sonbahar mevsimini çok seviyorum. Hava ne çok sıcak oluyor ne de çok soğuk. Ayrıca yağmurda yürümeyi de çok severim ama hasta olurum diye ailem izin vermiyor.

Mehmet: Yağmur yağan mevsimleri hiç sevmiyorum. Sıcak havaları seviyorum. O yüzden yaz mevsimi çok güzel. Denize giriyoruz. Tatile gidiyoruz. Yazın bir an önce gelmesini istiyorum. O zaman arkadaşlarımla, ailemle de çok vakit geçiriyorum.

Rüzgar: Ben mevsimlerden en çok İlkbahar’ı seviyorum. Çünkü İlkbahar’da yeni çiçekler açılmış oluyor. Doğa rengarenk oluyor. Hava da çok soğuk olmuyor. O yüzden bence hemen İlkbahar gelsin.

Ayşe: Mevsimler çok değişik. Mesela kışın çok üşüyoruz. Çünkü hava soğuk oluyor. Ama kardan adam yapınca da mutlu oluyoruz. Ama yazın da hava çok sıcak oluyor. Denize girince serinliyoruz. Ben mevsimlerin hepsini çok seviyorum. Kışın kardan adam yapmayı yazın da denize girmeyi seviyorum.

Deniz: Biz okulumuzda mevsimleri öğrendik. Benim en sevdiğim mevsim Sonbahar ve İlkbahar. Çünkü hava ne sıcak oluyor ne de soğuk oluyor. Hem dışarda yaşayan canlılar da zarar görmüyor. Çünkü hava soğuk olsa onlar da üşür ve hasta olurlar. O yüzden havaların soğuk olmasını pek sevmiyorum.

Derin: Her mevsimin kendine göre özellikleri var. Mesela yazın havalar çok sıcak olur, kışın da havalar çok soğuk olur. İlkbahar’da çok sıcak olmaz ama biraz sıcak olur. Sonbahar’da da soğuk olmaz ama yağmurlar yağar, yapraklar dökülür. O yüzden ben İlkbahar ve Sonbahar’ı çok severim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu