GündemTürkiye Gündemi

Sel Felaketinde Can Kaybı 19 Oldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Şanlıurfa ve Adıyaman’ı sel felaketi vurdu. Yaşanan can kaybı ise 19’a yükseldi.

 

Sel Felaketinde Can Kaybi 19 Oldu 1 Tr

 

2 Aylık Hamileydi

Sel felaketiyle birlikte Şanlıurfa’da 16 kişi, Adıyaman’da ise 2 kişi hayatını kaybetmişti. Ekipler son olarak 2 aylık hamile Fatma Tekin ismindeki vatandaşın da cansız bedenine ulaştılar. Böylelikle can kaybı 19’a yükseldi. Bununla birlikte Fatma Tekin’in 1 buçuk yaşındaki kızı için ise arama çalışmaları devam ediyor.

 

Sel Felaketinde Can Kaybi 19 Oldu 2 Tr

 

Küçük Kız Çocuğu İçin Ekipler Seferber Oldu

Ekipler, Zeynep Zümra ismindeki kız çocuğu için arama ve kurtarma faaliyetlerine hız verdi. Devam eden faaliyetler ile ilgili bilgi veren ve bölgede koordinatör olarak görev yapan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan ise:

“İlk gün arkadaşlarımızın gayretiyle, maalesef 2 vatandaşımıza vefat etmiş şekilde ulaştık. Geri kalan 2 vatandaşımızı arama çalışmamız devam ediyor. Şu ana kadar, suya sürüklenen konteyner içerisindeki vatandaşlarımıza ait eşyalara ulaştık. Onlara ait hatıralara ulaştık ama maalesef hâlihazırda 2 vatandaşımıza ulaşamadık. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Bey’in talimatları doğrultusunda çalışmalarımız, gece gündüz demeden aralıksız bir şekilde devam ediyor” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu