Gündemİlçe Haberleri
Trend

O çörek Kimini Duygulandırıyor, Kimini Maziye Götürüyor

Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde genç ve çocuklar bir olup Savaştepe çörekleri yaptılar.

Balıkesir’deki Çörekleri Görenler Duygulanıyor, Savaştepe ilçesine özgü geleneksel yapılan Seferberlik çöreği bu sefer yeni nesi çocuklar tarafından yapıldı.

 

Balıkesir’deki Çörekleri Görenler Duygulanıyor

Savastepe Coregi

Gelenekten Geleceğe Bir Köprü

Balıkesir Olgunlaşma Enstitüsü, Cumhuriyetin 100. yaşına ithafen planladıkları “Hep Birlikte El Ele, Yeni Nesille Geleceğe” proje faaliyetleri kapsamında, Sabiha Gökçen Anaokulu öğrencileri ile birlikte “Seferberlik Çörekleri” hazırladı.

2 54

Vatandaş Duygulandı…

Savaştepe ilçesinde yaşayan vatandaşlar ise çok duygulandıklarını belirttiler. Ayrıca; ‘Ne mutlu çocuklarımıza böyle bir geleneği yaşatmak, bizim zamanımızda Savaştepe Seferberlik çöreği taa savaş zamanında hazırlanırdı. Şimdi günümüzde yaşatılması beni çok duygulandırıyor’

Milli Mücadele yıllarının Zorlu Çöreği!

Balıkesir Savaştepe ilçesi Sarıbeyler Mahallesi kadınları tarafından hazırlanan seferberlik çöreklerinin besleyici içeriği ve kurutulduğu zaman uzun süre dayanabilmesi sebebiyle sefer zamanında önemli azıklardan biri olarak askerlere savaşta güç verdiği öğrencilere masalsı bir anlatım ve uygulama ile öğretildi.

100 yıldır aynı yöntemle yapılmaya devam eden ve gelenekten geleceğe bir köprü olan coğrafi işaretli çöreğin, “Balıkesir’imizin Somut Olmayan Kültürel Mirasları” arasına girdiği ifade edildi.

 

Seferberlik Coregi

Minicik Eller O çörekleri hazırladılar

Minik eller tarafından hazırlanan çörekler; Sabiha Gökçen Anaokulu tarafından düzenlenen kermeste velilerin beğenisine sunuldu.

Öğrencilerde vatan sevgisi, bağımsızlık ve milli mücadele gibi kavramlar hakkında farkındalığın kazandırıldığı bu etkinlikte; Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 anaokulu öğrencisinin, Kuvâ-yı Milliye ruhuyla ortaya çıkarak bir geleneğe dönüşmüş olan “Seferberlik Çöreği” hakkında uygulamalı olarak bilgi sahibi olmaları ön planda oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu