GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Serkan Sarı’dan Dikkat Çeken Açıklamalar

Serkan Sarı’dan Dikkat Çeken Açıklamalar. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “ben ekonomistim” diyen Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti hükümetlerinin bugüne kadar uyguladığı yanlış ekonomi politikalarının seçim sonrası zam furyasına dönüştüğünü illeti.

 

Serkan Sarı’dan Dikkat Çeken Açıklamalar

Serkan Saridan Dikkat Ceken Aciklamalar

 

Serkan Sarı, “Hükümet, ekonomi politikası ve yaklaşımlarını değiştireceğine ilişkin güvenilir bir görünüm vermiyor. Ayrıca sözde değişim görüntüsü verseler bile kaybedilen itibarı eski ve başarısız isimlerle geri getirmesi öyle kolay değil.  Ve tabi döviz kurunu tutacak kasada döviz de kalmadı” diye konuştu.

 

Serkan Saridan Dikkat Ceken Aciklamalar 3

 

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, döviz kuru ve altındaki rekor yükselişi değerlendirdi. Ayrıca AK Parti hükümetinin 2002 yılında 1 doların, 1 lira olacak diye başlattığı ekonominin çökmeye devam ettiğini belirten Sarı, “Dolar kuru 23, Euro kuru ise 25 lirayı geçti. Gram altın rekor kırmaya devam ediyor. Halkımız her geçen gün fakirleşmeye devam ediyor. ‘Ben ekonomistim’ diyen Recep Tayyip Erdoğan iflas eden ekonomi politikalarının mağduriyetini vatandaşlarımız fakirleşerek ödüyor. Fakirliğin mimarı Recep Tayyip Erdoan’dır” diye konuştu.

 

Serkan Saridan Dikkat Ceken Aciklamalar 4

 

Serkan Sarı, vatandaşı daha zor günlerin beklediğine vurgu yaptı. Sarı, “Görünen o ki döviz kurların ateşi sönmüyor söndüremeyecekler de. Seçim öncesi baskıladıkları döviz kurlarını artık tutma şansları yok. Millete seçim öncesi kaşıkla dağıttıklarını kepçeyle alıyorlar.” şeklinde konuştu.

 

Serkan Saridan Dikkat Ceken Aciklamalar 1

 

Serkan Sarı Kimdir?

Serkan Sarı 1978 yılında dünyaya geldi. Balıkesir’in Manyas İlçesi’nde doğdu. Evli ve bir kız çocuğu babasıdır. Eğitim hayatına Balıkesir Atatürk İlkokulu ‘nda başladı. Ardından Karesi Ortaokulu’na gitti. Liseyi Balıkesir Lisesi’nde okudu. Lise’den mezun olunca İstanbul Üniversitesi’ni kazandı. İstanbul Üniversitesi Eczacılık fakültesini bitirdi. Ardından Yeditepe Üniversitesi Klinik Eczacılık yüksek lisansımı tamamladı. Eğitim hayatı bittikten sonra yeniden memleketine döndü. 1999 yılında Eczacı olarak meslek hayatıma başladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği, ÇYDD, BAÇEV, BASİAD, BAGİAD  gibi dernek üyelikleri ile STK’lara katkı vermeye çalıştı. Ayrıca 2014 yılı Karesi İlçe Kurucu Meclis Üyeliği yaptı. Ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kurucu Meclis Üyeliği yaptı.

36 ve 37. Dönemi Balıkesir CHP İl Başkanı olarak yaklaşık 5 yıl boyunca İl Başkanlığı görevi yaptı. Meclis grup başkan vekillikleri, Grup sözcülüğü, İmar, Plan Bütçe, Çevre ve Sağlık gibi birçok farklı komisyonda görev aldı. Daha sonra görev yaptığı süre içerisinde 2018 ve 2019 genel seçimlerini yönetti.  2022 yılında Balıkesir İl Başkanı görevinden istifa etti. 28. Dönem Milletvekili adayı oldu. 14 Mayıs 2023’te yapılan seçimde Balıkesir CHP Milletvekili olarak seçildi.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu