GündemÇocukça

SEVGİ EN BÜYÜK SİHİRDİR

Sevgi ve saygının olmazsa olmaz değerlerden olduğunu söyleyen Kuvayi Milliye Ortaokulu öğrencileri, bu iki değerin neden önemli olduğunu anlattılar.

Elif: Sevgide serbestlik ama saygıda zorunluluk vardır derdi hep öğretmenimiz. Gerçekten de öyle aslında Herkesi sevmeyebiliriz ama saygı duymak zorundayız. Ben ailemi, arkadaşlarımı, öğretmenlerimi çok seviyorum.  Onlara karşı sevgimi davranışlarımla gösteriyorum. Saygı konusunda ise elimden geldiğimce özverili davranıyorum. Tüm insanlar birbirini sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorundalar.

Yelda: Sevmek çok güzel bir şey insanlar birbirlerini çok sevmeli. Anlayışlı olmalılar. Ancak o zaman herşey yoluna girer. Dünyayı sevgi kurtaracak. Bizler birbirimizi ne kadar çok seversek dünya da o kadar iyi bir hale girer. Tek yapmamız gereken birbirimize karşı iyi davranmamız ve birbirimizi çok sevmemiz. Ayrıca saygı duymak da çok önemli. Başta büyüklerimize mutlaka saygı duymamız gerekir. Onların söyledikleri sözleri iyi dinlemeliyiz. Çünkü onlar bizden tecrübeliler. Sevgi ve saygı çok önemli.

Ayşegül:Sevgi ve saygı en önemli değerlerimiz.  Birbirimizi ne kadar seversek o kadar saygı da duyarız. Sevgi en önemli duygudur. Dostluk, arkadaşlık, aile gibi duyguların başında hep sevmek gelir. Birbirimizi ne kadar çok seversek o kadar mutlu oluruz. Büyüklerimize ise her zaman saygı göstermeliyiz. Onlar bizden tecrübelidir ve saygıyı her zaman hakederler. Ayrıca arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize de saygı göstermeliyiz.

Ayşe: Bence sevgi dolu olmalıyız. İnsanları, bitkileri, hayvanları çok sevmeliyiz. Ne kadar çok seversek dünya daha iyi bir yere dönüşür. Mesela arkadaşımızla kavga edip çok mutsuz oluyoruz. Sonra pişman olsak da iş işten geçmiş oluyor. O yüzden biz her zaman daha sevgi dolu olmalıyız. Ayrıca saygı çok önemlidir. Öğretmenimize, büyüklerimize, anne ve babamıza asla saygısızlık yapmamalıyız.

Hilal: Saygı çok önemlidir. Mesela ben öğretmenime, aileme, büyüklerime ve arkadaşlarıma saygı duyuyorum. Onlar konuşurken sözlerini bölmüyorum. Herhangi bir saygısızlık yapmıyorum. Her zaman dinliyorum. Düşüncelerini önemsiyorum. En önemlisi de onları koşulsuz seviyorum. Bence sevgi ve saygı asla ayrılmaz bir bütündür. Birbirimizi çok sevmeli ve saygı duymalıyız. O zaman daha güzel bir dünyamız olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu