Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Şıldak Emniyet Personeliyle İftarda Buluştu

Vali Şıldak Emniyet Personeliyle İftarda Buluştu. Vali Hasan Şıldak Türk Polis Teşkilatı’nın 178’inci Kuruluş Yıl Dönümü kutlamak istedi. Dolayısıyla emniyet personeli ve aileleriyle iftar programında bir araya geldi.

 

 

Şehitler Hakkındaki Konuşması

Vali Şıldak, İl Emniyet Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programında konuştu. Devamında “oturmuş düzenleri, kurumsal yapıları, gelenekleri, görenekleri, toplum yapısına sirayet etmiş kurumların yansımalarının ülkeleri farklı kıldığını” dile getirdi. Şıldak, “Bu yansımaları Türkiyemizde köklü geçmişiyle görebileceğimiz kurumların başında polis teşkilatı gelmektedir. Emniyet teşkilatı iyi günde, kötü günde, her zaman herkesin yanındadır. Bundan böyle görevi gereği bunu severek, gönülden ve fedakarca icra eden müstesna kurumlarımızdan biridir.” dedi.

Medarı İftarımız Olacak

Şıldak Devamında, “İçişleri Bakanlığımız bünyesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’yla birlikte görevlerini büyük bir fedakarlıkla yürütüyorlar. Ayrıca bu kahraman teşkilat Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, şehadete ulaşan pek çok şehidimize de yuva olmuştur. Onların kederini bağrına basmıştır. Bununla birlikte gazileriyle yücelen bir değer olarak ülkemizde gelişmiştir. Gerek insan kapasitesi, gerek araç, gereç, donanım, fiziksel ortamlar ve gücüyle, kuvvetiyle medarı iftiharımız olmaya devam etmektedir” dedi.

2016 Yılındaki Darbe Girişimi

Son olarak Şıldak, “bu itibarla özellikle vurgulamak gerekir. Ülkemizin terörle mücadelesinde 2016 yılında darbe girişimine maruz kaldık. Bununla birlikte öncesinden itibaren bu hain yapıya direnen ve kendi iç temizlik harekatını başlatan ender kurumlarınızdan biridir. Bir kez daha ifade etmek gerekir ki darbe girişiminin başarılı olamamasında en önemli faktörlerden biri emniyet teşkilatıdır. Bunu ben her yerde gururla ifade ediyorum. Çünkü kendi içindeki yapılanmasındaki o temizlik harekatını çok önceden başlatıp gerekli tedbirleri aldılar. Bununla birlikte personeli ayıklayabilen bir kurumdur.” ifadelerini kullandı.

 

Vali Sildak

Her Zaman Vatandaşlarımızın Yanındayız

Şıldak, Emniyet teşkilatının tecrübesiyle birikimiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine ışık tuttuğunu vurguladı. Devamında “Bu vesileyle ben her bir emniyet personelimizi tebrik etmek istiyorum.  Emniyet teşkilatımızın kıymetli personeli canla başla ve bütün gayretiyle her alanda tevdi edilen görevleri başarıyla ifa etmektedirler. Pandemide de emniyet teşkilatı işin başındaydı. Her zaman olduğu gibi en fedakarca çalışan kurumlarımızdan biri oldu. Sonrasındaki süreçlerde de her zaman vatandaşımızın yanında, suçluların ve suç unsurlarının korkulu rüyası olarak gücüne güç katarak gelişmeye devam ediyor” dedi.

Depzedelere Dileklerde Bulundu

Şıldak, konuşmasının devamında Balıkesir sınırlarında görev yapan tüm personelimizin polis gününü kutluyorum. Şehadet mertebesine ulaşan bütün şehitlerimize bir kez daha rahmet, ailelerine ve milletimize sabır diliyorum. Bu vesileyle tabii ki acı, keder ve hüznü en derinden yaşatan deprem vesilesiyle kaybettiğimiz hem emniyet mensuplarımız, hem bütün vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle yad ediyorum.” dedi.

“Hep Birlikte Bu Günleri Atlatacağız”

Yaşanan büyük deprem dolayısıyla bu yıl Ramazan ayının buruk geçtiğini sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “Ülkemizin önemli bir coğrafyasındaki büyük yara hala kanamaktadır. Ve uzun bir süre bunu hep beraber millet olarak dayanışarak, birlik beraberlikle aşacağız. Aşmaya başladığımız noktaları da yavaş yavaş görmeye başladık. Devletimizin gücü, kudreti, milletimizin ferasetiyle en derin bir şekilde gönlümüzde taşıdığımız bu yarayı birlikte tedavi edeceğiz ve güçlü şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun.” şeklinde konuştu.

…..Şıldak Emniyet Personeliyle İftarda Buluştu….

Haber: Güler Yaşar

Daha fazla haber için tıklayınız..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu