GündemKöşe Yazıları

Şimdi birlik zamanı…

Son bir haftadır her anımız Dolar oldu. Sosyal medyada özellikle dolar üzerine paylaşımlar arttı. Herkes bir şeyler söylüyor, yorumlar yapıyor, yalan-yanlış analizlerde bulunuyor.

Tabi doların artışı tüm yaşamları etkiliyor. Türkiye ne kadar acı olsada dışa bağımlı bir ülke. Bir çok şeyimizi dışarıdan alıyoruz. Yani döviz kurlarındaki yükselişler tüm kalemleri etkiliyor.

Tabi bu gelişmeler ülkemize karşı yürütülen organize bir ekonomik saldırının sonucu ortaya çıkıyor. ABD’nin Türkiye’ye yönelik ekonomik bir saldırısının sonucu. Türkiye’yi dolar ile dövmeye çalışıyor Amerika. Eğer Türkiye’de başarılı olursa bu saldırılar diğer ülkelerde de görülmeye başlayacak. Bazılarında görülüyor bile.

Peki Amerika ne istiyor Türkiye’den? Sadece Rahip meselesi mi bu? Yoksa Türkiye üzerinden başka ülkelere mesajlar mı var? Tabiî ki rahip sadece bahane. 1. Dünya Savaşı’nda da Sırp Prensin öldürülmesi bahane edilerek, paylaşım savaşı başlamıştı. Yani zaten eonomik olarak krizin vurduğu dünyada yer altı ve yersütü kaynakları ile sömürgeler yeniden paylaşılmak istendi. Olmadı, ardından 2. dünya savaşı çıktı. Şimdi savaşlar yok ama onun yerine terör örgütleri var. Onlarda bazı büyük ve dünyaya yön vermek isteyen devletlerin oyuncağı durumunda. Tabi terörist devletlerde doğdu bu şekilde.

Yani Türkiye bir kıskaç altında. Bunun sebebi kim yada ne olursa olsun, bu Türkiye’de yaşayan tüm insanlara yönelik bir saldırı. Burada iktidarı eleştirmek kolay. En basiti. Tabiî ki eleştiriler olacak, herkesin yanlışları var ama ekonomik saldırıdan pay çıkartmakta siyasi olarak ne etik, nede ahlakidir. Şimdi tüm siyasi görüşlerin, bu ülkeye yaşayan inanışların ve tüm vatandaşların birlik olma vaktidir. Şimdi yerli ürünlere daha fazla değer verme ve kullanma vaktidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu