GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Şimdi Türkiye’de TOGG Zamanı

Şimdi Türkiye’de TOGG Zamanı

 

Türkiye, 60 yıllık otomobil hayalini, TOGG Markası adı altında ürettiği araçla gerçekleştirdi. Ayrıca, yerli otomobil Togg’un ilk modeli üretim bandından indi. Gemlik Kampüsü açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı. Aynı zamanda Togg SUV’un fiyatıyla ilgili merakla beklenen açıklamayı da yaptı. Ayrıca, Tören alanında sergilenen araçların arasında yer alan ‘Devrim’ otomobili de dikkat çekti.

 

Simdi Turkiyede Togg Zamani 1

TOGG Ortak Hayalimizi Yaşatan Projenin Adıdır

Açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan üretilen ilk aracı üretim bandından alarak kürsüye geldi. Burada ki konuşmasına Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun ortakları ve paydaşlarına teşekkür ederek başladı. Erdoğan,”Togg, ülkemizin güçlü yarınları için işte bu ortak hayali kurmanın tadını hepimize yaşatan projenin adıdır. Seri üretim bandından indirip sizlerin huzuruna çıkardığımız bu ilk araçla, 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ediyoruz” dedi.

 

Simdi Turkiyede Togg Zamani 4

 

Bir Tarafta Kırmızı Bir Tarafta Beyaz

Erdoğan, “Bir tarafta kırmızı, bir tarafta beyaz. Ne anlama geldiğini herhalde anlıyorsunuz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bunun için ‘Togg, Türkiye’nin, 85 milyonun ortak gururudur.’ diyoruz. Ülkemizin dört bir yanından ve dünyanın çeşitli yerlerinden Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’un başarısı için destek veren, dua eden herkese gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

 

Babayiğitlere, Teknisyenlere, Mühendislere ve 1300 Emekçiye Teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, 50’li ve 60’lı yıllarda uçak ve otomobil gibi araçları üretmek isteyen, ancak önü kesilen isimleri  de andı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Togg’u seri üretim bandından indirmek için gecesini gündüzüne katan babayiğitlerimizi, teknisyenlerimizi, mühendislerimizi, şu anda 1300 civarındaki emekçilerimizi yürekten kutluyorum. Sizler milletimizle birlikte Nuri Demirağ’ın, Nuri Killigil’in, Vecihi Hürkuş’un ve Şakir Zümre’nin mirasını da onurlandırdınız” dedi.

Simdi Turkiyede Togg Zamani 3

 

“TOGG lityum-iyon Bataryaları Türkiye’de Üretilecek”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca TOGG lityum-iyon Bataryaları üretiminin de ülkede gerçekleşeceğini ifade etti. Erdoğan, “Togg lityum-iyon bataryaların ülkemizde üretimi noktasında dünyanın önde gelen şirketlerinden biriyle anlaştık. Hemen Togg tesisinin yanındaki 609 bin metrekarelik arazide inşa edilecek batarya fabrikasının temelini yakında atıyoruz” dedi.

Simdi Turkiyede Togg Zamani 0

Kamu ve Özel Bankalara Çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOGG’un satın alınmasının kolaylaşması için bankalara bir çağrı da yaptı. Erdoğan, “Buradan tüm kamu ve özel sektör bankalarımızın yöneticilerine vatandaşımızın Togg’u rahatlıkla satın alabilmesi için ellerini taşın altına koyma çağrısında bulunuyorum. Madem bu araca ‘Türkiye’nin otomobili’ diyoruz, öyleyse hep birlikte bunun gereğini yapalım” dedi. Ayrıca, Togg’un onaylı ilk seri üretim aracını satın alma siparişini firmaya tekrar iletti.

Ön Satışlar Şubat Ayında Başlıyor

Üretim bandını gezerken farklı renklerdeki otomobilleri gördüklerini dile getiren Erdoğan, “Maşallah, her biri ayrı güzel. Tabii alacağımız otomobilin rengine refikam Emine Hanım, istişare edeceğiz, kararı ondan sonra vereceğiz.” dedi. Ayrıca, kamuoyunda çok merak edilen “satış ne zaman başlayacak?” Sorusuna da yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşlarımız Togg siparişlerini şubatta başlayacak ön satışla birlikte verebilecekler. Ön satış ve sipariş şartları vakti geldiğinde şirket tarafından açıklanacaktır” dedi.

 

“Ön satışın başlayacağı şubat ayında Togg’un fiyatı da açıklanacaktır”

 

Togg’un ne zaman yollarda olacağını da açıklayan Erdoğan, “Bunu da merak ediyorsunuz. Bugün seri üretim bandından çıkan araçların test ve sertifikasyon süreçleri hemen başlıyor. Togg Avrupa yollarının da tozunu attıracağı için o pazarlarda aranan teknik, yeterlilik belgesine sahip olacak. Dolayısıyla Togg’u inşallah 2023’ün ilk çeyreğinin sonunda yollarımızda göreceğiz.” dedi.

Erdoğan, diğer bir konunun da vatandaşların Togg’a nasıl sahip olabilecekleri olduğunu belirterek, şunları söyledi;

“Bu soruya da TOGG’un ticari sırlarını açığa vermeden şöyle cevap veriyorum. Yeni nesil bir girişim olan Togg, aracısız bir şekilde vatandaşlarımızla buluşacak. Tıpkı diğer yeni nesil araç üreticileri gibi Togg’da satış işini dijital ve fiziksel deneyimi birleştirerek çözmeye karar verdik. Vatandaşlarımız Togg siparişlerini şubatta başlayacak ön satışla birlikte verebilecekler. Ön satış ve sipariş şartları vakti geldiğinde şirket tarafından açıklanacaktır. En çok merak edilen konulardan biri de aracın fiyatı ne olacak?

Simdi Turkiyede Togg

Togg’un fiyatının piyasa şartlarında rekabetçiliğini sağlayacak şekilde tespit edileceğine babayiğitlerle beraber karar vereceğiz. Önümüzdeki senenin mart ayı sonunda pazara çıkacak bir ürünün fiyatının bugünden ilanı zaten hem doğru hem de mümkün değildir. Sanıyorum ön satışın başlayacağı şubat ayında Togg’un fiyatı da açıklanacaktır. Hiç telaşa gerek yok.”

81 İlde 600’den Fazla Noktada 1000 Hızlı Şarj Ünitesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yola çıkarken “Türkiye elektrikli araçların üretim üssü olacak” dediklerini anımsatarak, şöyle devam etti;

“Togg, işte bu hedefe giden yolda lokomotiflik yapıyor. Kardeşlerim, lokomotif nereye giderse, unutmayın vagonlar da oraya gider. Elektrikli araç yatırımları konusunda global firmaların ülkemize yoğun bir ilgisi var. Şarj altyapısının yaygınlaştırılması amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın desteğiyle 81 ilin tamamında 1500’ün üzerinde hızlı şarj ünitesi kuracak bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede 54 şirkete elektrikli araç şarj istasyonu işletme lisansı verdik. Togg da kendi markası Trugo’yla 81 ilimizdeki 600’den fazla noktada 1000 adet hızlı şarj cihazını hizmete sunuyor.” dedi

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu