Gündemİlçe Haberleri

Sındırgı’da Bereketin Simgesi Kaselere Doldu

Sındırgı’da Bereketin Simgesi Kaselere Doldu. Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Belediye Başkanlığı, Muharrem ayı dolayısıyla etkinlik gerçekleştirdi. Yüzlerce kişiye kase, kase aşureyi vatandaşlara ikram etti.

 

Sindirgida Bereketin Simgesi Kaselere Doldu 1

Sındırgı’da Bereketin Simgesi Kaselere Doldu. Sındırgı Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımını bu yıl da devam ettirdi. Cumhuriyet Meydanında bulunan belediye binası önünde yapılan etkinlik sırasında dualar okundu.

 

Sindirgida Bereketin Simgesi Kaselere Doldu 2

Etkinlik, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın aşure kazanını karıştırmasıyla başladı. Duaların edilmesinin ardından Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran yüzlerce kişiye aşure ikramı gerçekleşti. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, kazanın başına gelerek vatandaşlara aşure dağıttı.

 

Sindirgida Bereketin Simgesi Kaselere Doldu 3

 

“Muharrem ayı hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde olduğu çok özel bir ay”

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, aşure hayrı dağıtımı sonrası açıklama yaptı. Başkan Yavaş, “Muharrem ayı hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde olduğu çok özel bir aylardan birisi. Bir yemeğimiz var ki onlarca yiyecek bir araya gelip çok harika bir yemek olabiliyor. İşte buda bizim komşuyla birbirimize paylaştığımız çok özel hasretlerimizden. Ayrıca benim evime dün bir kızım 25-30 yaşlarında yeni evlenen bir gelinimiz getirdi geldi. O kadar mutlu oldum ki yeni nesil bu tür hareketler yaptığı anda bize daha keyif veriyor.” dedi.

Sözlerine ” Bizlerde belediyemiz olarak yıllardan beri bugünü hatırlama adına ve Hazreti, Hüseyin’in ruhuna ve Muharrem ayı özelinde aşure hayrı gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyet meydanında bugün oyuncaklar kurduk. Birlikte çocuklarımız eğleniyor. Anneler, babalar çocuklarını getirdiler hem aşure yediler hem de eğlendiler. Onun için bizler Muharrem ayını anmadan ve o şehitlerimizin sülalelerini anmadan geçmiyoruz. O güzel yemeğimiz aşuremiziz de gerçekleştirmiş oluyoruz. Rabbim kabul eylesin İnşallah ve şehitlerimizin mekânları da cennet olsun. Muharrem ayımız hepimizin mübarek olsun” şeklinde konuştu.” şeklinde devam etti.

 

Sindirgida Bereketin Simgesi Kaselere Doldu

 

Aşure Tarifi

Gerekli olan malzemeler
  • 2 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı kuru bakla
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı kuru sarı üzüm
  • 15 adet kuru kayısı ikiye bölünmüş
  • 300 gr. kestane haşlanmış ve ayaklanmış
  • 1,5 kg toz şeker
  • 1 lt. süt
Aşure Tarifi

Buğdayı ve baklayı iyice yıkayın. Büyük bir aşure tenceresinin içinde, pirinci de ekleyerek 5 lt. suyla 20 dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Bir gece bekletin. Ayrıca nohut, fasulye, üzüm ve kayısıyı da geceden ayrı ayrı kaplarda ıslatın.

Üzerine 4 parmak su çıkacak kadar su ilavesiyle, sabahleyin tencereyi ağzı açık olarak orta ateşe koyun ve hiç karıştırmayın.

Ayrıca Nohudu ve fasulyeyi haşlayın. Nohudun kabuklarını soyun ve her ikisini de tencereye ekleyin. Su azaldıysa 1 lt sıcak su ekleyin.

Kaynattığınız ve süzdüğünüz üzüm ve kayısıları ekleyin. Ardından malzemelerin hepsi piştiği zaman kestaneyi koyun. Kısık ateşte tüm bunlar 3 saat sürecektir.

Daha sonra şekeri koyun ve artık hep karıştırın. Şekerle beraber kaynattığınız sütü de ilave edin. Şeker iyice emilene kadar, yarım saat gibi karıştırmaya devam edin.

Altını kapattıktan sonra biraz bekletin ve henüz sıcakken servis tabaklarına koyun. Son olarak soğuyunca üzerini kuru üzüm, kuş üzümü, çiğ badem, Antep fıstığı, nar, ceviz, kuru incir ve kuru kayısıyla süsleyin.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın….

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu