GündemSiyaset

Siyasi Partilerin Yerleri Belli Oluyor: Kura Çekimi Yarın

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından ilan edilen seçim takvimine göre, seçime katılacak siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi amacıyla yarın kura çekimi gerçekleşecek.

Siyasi Partilerin Yerleri Belli Oluyor: Kura Çekimi Yarın

31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçime katılacak siyasi partilerin oy pusulasındaki yerlerini belirlemek üzere yarın kura çekimi yapılacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından ilan edilen seçim takvimine göre, seçime katılacak siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi amacıyla parti temsilcileri, YSK Başkanlığı’nda gerçekleştirilecek kura çekimine katılacaklar.

Seçimde kullanılacak birleşik oy pusulalarının en üstünde “Siyasi Partiler” ibaresi yer alacak. Bağımsız adaylar varsa ise “Siyasi Partiler ve Bağımsız Adaylar” ibaresi kullanılacak. Yapılacak kura çekimi sonucunda pusulada soldan sağa doğru partiler ve adaylarının ad ve soyadları sıralanacak.

Siyasi Partilerin Yerleri Belli Oluyor: Kura Çekimi Yarın

Seçime katılma yeterliliğine sahip 36 parti, kura çekimi ile oy pusulasındaki yerlerini belirleyecek. Ancak, Yenilik Partisi daha önce YSK’ye Mahalli İdareler Genel Seçimi’ne katılmayacağını bildirmişti. Kura çekimi ile belirlenen sıralama, seçmenlere sunulacak oy pusulalarında yer alacak.

 

 

AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç’in NATO Üyeliğine Onay Verdi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu