GündemÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

ŞOFÖRLER ODASINDA KAN DEĞİŞİMİ

Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın olağan genel kurulu gerçekleşti. Fehmi Erdem ve Rıza Tekin’in listelerinin yarıştığı seçimde resmi olmayan sonuçlara göre Rıza Tekin 621 oy ile seçimin galibi olurken, Fehmi Erdem ise 549 oy aldı.

 

Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olağan genel kurulu yapıldı. Fehmi Erdem ve Rıza Tekin’in listelerinin yarıştığı genel kurulda hesapların denetlenmesi ve ibra edilmesinin ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi…

 

TEKİN “ZAFERİ O İKİ İSME ADIYORUM”

 

Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına seçilen Rıza Tekin ilk açıklamasını MERHABA’ya verdi. Tekin “Bu başarımızı Rahmetli Alaattin Savran’a ve seçim çalışmamız esnasında dolmuş taksi konvoyumuzda kalp krizi geçirerek vefat eden arkadaşımız Mehmet Çınar’a hediye ediyoruz.  Gençlerle birlikte başarıp kazandığımız ‘Şoförler Odasını’ Birlik ve beraberlik esasıyla hep birlikte yöneteceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.  Ama şu an bizim için önemli olan evvela iki tane büyüğümüze rahmet okumak.

 

YENİ BAŞKAN TEKİN: “YAPACAKLARIMIZ…”

Şoförler Odası seçimlerinde başkan olan Rıza Tekin yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi: “İlk projemiz mevcut Şoförler Odamızın bir iktisadi işletme adı altında bir şirketi var. Ya bu şirkete sigorta acantası alacağız yada bir sigorta acentası ile komisyon bazında anlaşacağız. Özellikle servisçi ve kamyoncu arkadaşlarımızın, kaskoları yüksek. Bir kişinin yıllık tarik sigortasıyla ve kasko birlikte 2 bin 500 lira harcaması var. Bunu anlaşmalı şirkete yaptırdığımız takdirde üye başına yüzde 10 menfaat sağlanmış oluyor. Bu yıllık üyemizin 250 karı anlamına geliyor. Buda yıllık 250 lira olan oda aidatını kendiniz yaptırmış olduğunuz sigorta ve kaskodan ödemiş oluyorsunuz. Mesleği terk eden veya terk edecek olan meslek büyüklerimizi onure etmek amacıyla odadan ayrılsa bile odanın düğün salonu ve benzeri hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacağız”

 

TEKİN “BİZ ONU UYGULAYACAĞIZ”

 

Yapacakları çalışmaları da anlatan Tekin, “Servisçilerin servis belgesi çok büyük bir sıkıntı haline geldi. Şoförler Odasını oluşturacağımız bir masa ve belirleyeceğimiz personelle kırsal mahalleden gelen köy minibüsleri sahipleri ile UKOME ile arasındaki sorunları bu masamı ve personelimiz ilgilenecek. Özellikle dolmuş taksi ve kırmızı kuşaklı minibüslere korku olarak gösterilen bir siyah kuşak gerçeği var. Bu oda üyelerinin bir gerçeği. Siyah kuşaklar konusunda sizi korkutuyorlar bu arkadaşların durumu yasal mahkeme. Mahkemeden ne karar çıkarca biz onu uygulayacağız” şeklinde konuştu.

 

“AHİLİK KÜLTÜRÜNDEN GELİYORUZ”

 

Başkan Tekin, “Taksicilerin ise en büyük sorunu korsan. Biz korsanı sarı takside bitireceğiz. Sarı taksi öyle bir hale geldi ki Suriyeliler bu memlekette Arapça kart bastırmış kendi memleketlilerini taşıyor. Ben korsanı bitireceğim. Kamyon camiasına ise şu sözü veriyorum. Sizden bir temsilcimiz yok. Bir dolmuştu, minibüsçü, kırsal köy minibüsçüsü nasıl temsil ediliyorsa en az onun kadar temsil edileceksiniz. Esnafın partisi olmaz. Bugüne kadar hiçbir siyasi partiye üye olmadım olmayacağımda. Yöneticilerimden herhangi biri siyasi partiye üye olursa istifa edeceğim. Biz ahilik kültüründen geliyoruz. Esnafın partisi olmaz. Şoförler Odamızın bazı siyasi partilerin arka bahçesi olduğunu söylüyor esnafımız kimseyi eleştirmek istemiyorum. Ben siyasi mensubu değilim bundan sonrada olmayacağım” dedi.

 

ERDEM’DEN DUYGULANDIRAN KONUŞMA

Kongrede konuşma yapan Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Fehmi Erdem, ‘Ben özür diliyorum. Ben hepinizden birlik, beraberlik istiyorum. Hep söylediğim gibi en büyük şey sandıktır. Sandıktan çıkana saygı duyarak gereğini yaparız. Kime inanıyorsanız, kime güveniyorsanız gereğini ona yapın. Ben burasını hak etmiyorsam onunda gereğini yapın. Tekrar tekrar kendimi size tanıtmama gerek olmadığına inanıyorum. Ve hepinizi çok seviyorum’ diyerek gözyaşları içerisinde konuşmasını sonlandırdı.

RIZA TEKİN’İN LİSTESİ

Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına aday olan Rıza Tekin’in Yönetim Kurulu Listesinde, ‘Mithat Pınar, Mustafa Önsöz, Taner Özden, Yakup Kahraman, Mustafa Çakır, Hakan Köse, Salim Çakar, Serdar Kese, Yedek: İbrahim Coşkun, Sezai Acar, Metin Ördek, Cemil Ermemiş, İlkay Özsoy, Yüksel Soyer, Mithat Alagöz, Cihat Engin, Denetim Kurulu (Asil): Nural Canseven, Ertan Savaş, Nihat Targal, (Yedek): Mesut Kobak, Atakan Havabilen, Mehmet Baştürk’

 

FEHMİ ERDEM’İN LİSTESİ

Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığını sürdüren ve bu seçimde de aday olan Erdem’in listesinde şu isimler yer aldı; ‘Asil: Yüksel Bilgiç, Nevzat Güneş, Mehmet Nihat Aytar, İbrahim Candan, Fehmi Çamartay, Şakir Candan, Yaşar Çetin, Serkan Atmaca, Yedek: Erol Çetin, Mustafa Kemal Elsundu, Orhan Kökçü, Mehmet Kızmaz, Mehmet Alparslan, Kazım Berber, Kemal Bülte, Nurullah Uysal, Sertaç Görcan, Denetleme Kurulu (Asil): Tolga Altay, Erdinç Gültekin, Gökhan Ferahlı, (Yedek): Kemal Sayın, Gökhan İçer, İlkay Doğan’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu