GündemTürkiye Gündemi

Son Dakika Çanakkale’de Orman Yangını Kontrol Altında

Çanakkale ilinin Merkeze bağlı Damyeri köyü yakınlarında önceki gün saat 11.30 sıralarında yangın çıktı. Yangının nedeni henüz belli değil.

 

Son Dakika Çanakkale’de Orman Yangını Kontrol Altında… Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana dağıldı. Yangına itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve diğer kurumların araçlarıyla müdahale başladı.

Son Dakika Çanakkale'De Orman Yangını Kontrol Altında

Geniş bir alanda etkili olan yangın için bölgeye takviye ekiplerin sevki gerçekleşti. Alevlere 8 uçak, 28 helikopter müdahale ediyor. Ayrıca, 240 arazöz, 77 su tankeri, 445 araç ve iş makinesi ile 3 bin 100 personel ile müdahale devam ediyor.

11 KÖYE BOŞALTMA KARARI

Yangın nedeniyle ilk etapta 9 köyün boşaltılmasının ardından 2 köy daha tedbiren boşaltı. Ancak alevlerin bu köyler için risk oluşturmağı açıklandı. Ayrıca yangın bölgesinde 5 trafo, 3 köy ve 265 abonede enerji kesintisinin devam ettiği belli oldu. Yangında 95 kişi dumandan etkilenirken, 8 vatandaşın tedavisinin sürdüğü açıklandı.

Canakkalede Orman Yangini Kontrol Altinda 2

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’deki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. Son olarak, Bakan Yumaklı, 7 evin hasar aldığını belirtti. Ardından, yangının 4 bin 80 hektarlık alanda etkili olduğunu ifade etti.

Soğutma çalışması nedir?

Soğutma teknisyeni; bu sistemlerin kurulumunu, bakımını ve onarımını yapan ara eleman olarak hizmet veren kişidir. Bakım ve onarım işlemlerinin yanı sıra kontrolleri gerçekleştirmek de yine bu pozisyonda görev alan kişilerin yapması gerekenler arasındadır.

Orman yangınlarından sonra; Orman Yangınları Sonrasında Yapılması Gerekenler Şunlardır: Yanan alanlarla ilgili her türlü veri ivedilikle toplanmalıdır. Ardından, şeffaflık ilkesi gereğince kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Ayrıca, yeniden ormanlaştırmaya konu olacak sahaların uygulama planı ve projeleri ivedilikle hazırlanmalıdır. Son olarak kamuoyuyla paylaşılmalıdır.

..Son Dakika Çanakkale‘de Orman Yangını Kontrol Altında…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu