GündemTürkiye Gündemi

Son Dakika: Memur Ve Memur Emeklilerinin Zam Oranı Belli Oldu

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına olan zam oranı belli oldu.

 

Son Dakika: Memur Ve Memur Emeklilerinin Zam Oranı Belli Oldu…  Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun toplantısı sona erdi.

Toplantıda çıkan karara göre, 2024’ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10; 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam olacak.

Son Dakika: Memur Ve Memur Emeklilerinin Zam Oranı Belli Oldu

Ayrıca, Toplu Sözleşme sürecinde imzalar atıldı. Kamu çalışanlarının geneline yönelik bazı maddelerde uzlaşı çıkmadı. Son söz için süreç Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna intikal etti. 11 üyeden oluşan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında toplantı gerçekleşti. Devamında, Hakem Kurulu’nda yapılan oylamada, zam teklifi 5’e karşı 6 kabul oyuyla geçti. Buna göre, 2024’ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam olacak.

8 Milyondan Fazla Kişiyi Etkileyecek

Belirlenen oranlar 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşları üzerinde de etkili olacak. 8 milyondan fazla kişi doğrudan etkilenecek. Ayrıca, 2024 için yüzde 15+10, 2025 için yüzde 6+5 zam yapılmasını kararlaştırdı.

Son Dakika: Memur Ve Memur Emeklilerinin Zam Oranı Belli Oldu

..Son Dakika: Memur Ve Memur Emeklilerinin Zam Oranı Belli Oldu…

Memur toplu sözleşme kaç yılda bir olur?

Yürürlükteki yasalara göre, memur ve memur emeklisine gerçekleşecek maaş zammı, iki yıl geçerli olacak. Bu şekilde imzalanan toplu sözleşmeyle belli oluyor. Ayrıca, hükümetle memur sendikaları arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri, son rakamı tek olan yıllarda yapılıyor.

7 dönem toplu sözleşme kimleri kapsıyor?

Memur ve memur emeklilerini kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri 1 Ağustos itibarıyla başlayacak. Devamında, toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon Memur-Sen, maaş artış oranları ve kira yardımının da aralarında olduğu 120 maddelik teklifini 24 Temmuz’da kamuoyuyla paylaşacak.

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu