GündemEğitimSpor

Spor’da Gelecek

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı Kapsamında hazırlanan; “Balıkesir’de Spor Teknoloji İlişkisi ve Spor Biliminin Geleceği” isimli TÜBİTAK 4007 Projesi 12-13-14 Nisan 2019 tarihlerinde Balıkesir Lisesi spor salonunda uygulanacak.

Sensörlü Toplar

Projenin amacının spordaki teknolojik gelişmeleri öğrenebilmesi, yakından takip edebilmesi, kendisi ve çevresi için farkındalık yaratarak yeni fikirler üretebilmesi ve gelecek vizyonuna yeni bir pencere açabilmesi olduğu belirtildi. Bu kapsamda spor endüstrisinde kullanılan teknolojik spor ekipmanlarını, antrenman robotlarını, sensörlü topları, akıllı saatleri, yeni nesil GPS cihazlarını, QR Kodları ile eğitim ve hedef bulma, yüksek teknoloji barındıran kıyafetleri ve birçok yarışmada kullanılan çipler gibi sporda hiç de azımsanamayacak kadar bir yere sahip olan günümüz teknolojisinin öğrenciler tarafından bilinmesi,  uygulanabilir olması planlanıyor.

Deneysel Uygulamalar

10-14 yaş arası ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak uygulanacak olan atölye çalışmaları, deneysel uygulamalar, saha çalışmaları, panel, sergi ve gösteriler ile sporda kullanılan yüksek teknolojili ekipmanların bilinirliğinin sağlanması, zihinlerinde sporda kullanılabilecek teknolojiler ile yeni fikirler ortaya çıkarılabilmesi, sporda kullanılan teknolojilerin bilinmeyen yönlerini öğrenmeleri ve bu ekipmanları denemeleri ve etkinliklere katılmalarının onların vizyonlarının gelişimine büyük katkı sağlayacağını düşünülüyor.

Gelişim Süreci Gözlenecek

Ayrıca Proje etkinlikleri ve atölyeler içerisinde Engelli bireylerin spor yaparken kullandıkları ekipmanların teknoloji sayesinde gelişim süreci de gözler önüne serilecek ve yapılacak etkinlikler ile katılımcı öğrenciler bu ekipmanlar ile spor yapma tecrübesini yaşayacaklar. Balıkesir’de birçok Resmi kurum ve kuruluşun proje ortağı olarak destek verdiği etkinliklerimizde öğrenciler 3 gün boyunca spor dallarında kullanılan teknolojik ekipmanlar yardımıyla spor yapacak ve spor endüstrisinde geleceğe dönük yeni fikirler üretebilecekler.

12 Nisan’da Başlıyor

Proje 12 Nisan 2019 Tarihinde; Balıkesir Lisesi konferans salonunda saat 10:00 da yapılacak açılış töreni ile başlayacak ve 12-13-14 Nisan tarihlerinde devam edecek.
Balıkesir Lisesi Okul bahçesi ve Spor Salonunda kurulacak olan Atölyelerde 15 Spor branşında kullanılan teknolojiler öğrencilere uygulamaları olarak anlatılacak ve öğrencilerin kullanımına sunulacak .Projede, Birçok Üniversiteden, Akademisyenler, Doktorlar, Öğretmenler ve Antrenörler, Atölye lideri olarak görev yapacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu