Çocukça

Sporla Yaşıyoruz

SPORLA YAŞIYORUZ

 

Spor yapmayı çok sevdiklerini ve sporun gelişimlerine önemli katkılar sağladığını söyleyen gençler, şehirdeki spor olanaklarından memnun olduklarını dile getirdiler.

 

Balıkesir’de gençlerin sporla ilgilenmesi için pek çok olanak sağlanıyor. Spor kulüpleri ve Gençlik Merkezleri bünyesinde hizmet veren spor branşları öğrencilerin ilgi alanlarına göre çeşitleniyor. Yüzmeden basketbola kadar pek çok spor dalının etkili olarak faaliyette olduğu Balıkesir’de gençlerin sporla ilgilenmelerine yönelik pek çok girişimde bulunuluyor. Sporun her dalının pek çok yararı olduğunu söyleyen gençler, kaç yıldır sporla uğraştıklarını anlattılar.

 

Meliscan Kaygısız: Ben spor yapmayı çok seviyorum. Çok küçük yaşlardan itibaren spor yapmaya başladım. Spor yaparak hem formda oluyorum hem de motivasyonum artıyor. Hareketli bir ortam yaratarak sporla haşır neşir olmak lazım. Çünkü spor yapan insan daha dinç ve sağlıklı oluyor. Ben voleybol ve basketbol oynadım. Bu sporları çok seviyorum. Son zamanlarda çok sık duyduğum bocce sporunu da merak ediyorum. Ona da yakın zamanda başlamak istiyorum.

 

Dilara Şen: Sağlıklı yaşamın ön koşulu spor yapmaktan geçiyor. Ne kadar düzenli ve disiplinli spor yaparsak o kadar dinç ve sağlıklı oluruz. Bu hem derslerdeki başarılarımıza yansır hem de hayatımızın düzene girmesini sağlar. Bu kapsamda çalışmaları hızlandırarak daha doğru biçimde hareket etmeliyiz. Ancak o zaman başarılı olabiliriz. Ben basketbol oynuyorum. Çok küçük yaşlardan beri sporla ilgileniyorum. Sporun bizleri pozitif yönde etkilemesi ve hayatımızdaki düzeni oluşturmasında yararları olduğunu düşünüyorum. Özellikle çocuklar küçük yaşlardan itibaren spora yönlendirilmeliler. Bu şekilde onların hayatlarındaki düzen de çok küçük yaşlardan itibaren disiplinli olabilirler.

 

Yeşim Artuk: Spor yapmanın önemi hala pek bilinmiyor. Mesela çocuklar artık sporla çok fazla ilgilenemiyorlar. Bu da onların hayatındaki önemli bir sorun oluyor. Çünkü disiplinli bir hayatları olmuyor. Sağlıklı bir yaşama geçmek için epey vakit geçirmeleri lazım. Çocuk yaşlardan itibaren yüzme ve bale gibi spor dallarıyla uğraşmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Ben sporu çok erken yaşlardan itibaren sürdürdüğüm için çok mutluyum. Balıkesir’de de bu konuda önemli çalışmalar yapılıyor.

 

Zeynep Kayra: Spor yapmak oldukça önemli. Spor yaparak daha zinde ve sağlıklı oluruz. Bunu hayatımıza yansıtırsak pek çok başarı bizimle gelir. Hem hayatımızı daha sağlıklı biçimde yürütürüz hem de disiplinli bir yaşam tarzı ediniriz. Balıkesir’de sporu geliştirmek adına önemli adımlar atılıyor. Bunu gördükçe mutlu oluyorum. Çünkü bu konuya önem veriliyor. Bu da son derece sevindirici.

 

İpek Tuğlu: Spor, sağlıklı bir yaşamın ön koşuludur. Spor yaparak zinde ve sağlıklı bir yaşamın temellerini atarız. Balıkesir’de yapılan çalışmaları büyük bir beğeniyle takip ediyorum. Yerel yönetimlerin spora verdiği destek diğer illere de örnek olacak nitelikte.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu