EkonomiGündem

SSK ve Bağ-Kur Emeklileri İçin Büyük Zam!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılan artışı duyurdu. 

SSK ve Bağ-Kur Emeklileri İçin Büyük Zam!

Ssk Ve Bağ-Kur Emeklileri İçin Büyük Zam!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Verdi: Yüzde 42,6 Artış!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilave yüzde 5 artış müjdesini vermişti. Bu müjde, başlangıçta yüzde 37,57 olan artış oranını yüzde 42,6’ya yükseltti.

Ek Zam Geliyor: Yüzde 49,25’e Çıktı!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bir ek zam daha yapılmasına karar verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu kapsamda yaptığı açıklamada, “SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25’e yükseltiyoruz” dedi.

Ssk Ve Bağ-Kur Emeklileri İçin Büyük Zam!

Tüm Emeklilere Eşit Zam

Bakan Işıkhan, 13,5 milyonu bulan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine eşit oranda zam yapılacağını belirterek, “Hiçbir ayrım yapmaksızın tüm emeklilere Ocak 2024 itibariyle ilk 6 ay için emekli maaşlarında aynı oranda artış sağlıyoruz. Tüm emeklilere hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Önemli Tarihler

Ocak ve Temmuz aylarında emeklilerin aylıklarında artış yaşanacak. Temmuz ayında ise memurlar için toplu sözleşmenin yanı sıra, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de mevzuat çerçevesinde emekli aylıklarında artış bekleyebilir. Bakan Işıkhan, teklifin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından oluşan aylık farklarının 1 hafta içinde ödeneceğini belirtti.

Ssk Ve Bağ-Kur Emeklileri İçin Büyük Zam!

Haber: Bülten

Meclisin Gündeminde Emekliye Ek Zam Teklifi Olacak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu