Gündem

Sudan’da Can Kaybı Artıyor!

Sudan’da can kaybı artıyor! Pek çok ülke vatandaşlarını tahliye ediyor…

 

Sudan'Da Can Kaybı Artıyor!

 

Sudan’da başkent Hartum ve diğer şehirlerde 15 Nisan’da başlayan ordu ile paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri arasında silahlı çatışmaların ardından birçok ülke büyükelçiliğini kapatma kararı alırken, ülkelerin vatandaşlarını tahliye süreci devam ediyor. Ayrıca DSÖ çatışmalarda 420 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 bine yakın kişinin yaralandığını açıkladı.

Sudan’ın başkenti Hartum ve diğer şehirlerde 15 Nisan sabahı ordu ile paramiliter HDK arasında başlayan silahlı çatışmalar devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ),

Çatışmalarda 420 kişinin hayatını kaybettiğini, 3700 kişinin yaralandığını bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (Dsö),

ABD Başkanı Joe Biden, ordusunun Amerikan diplomatları ve ailelerini ülkeden tahliye ettiğini duyurdu.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Sudan’da şiddet olaylarının artması üzerine ailelerin Hartum’dan tahliye edildiğini açıkladı.

Sunak, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, İngiliz silahlı kuvvetlerinin, şiddet olaylarının ve elçilik personeline yönelik tehditlerin önemli ölçüde arttığı bir dönemde Sudan’daki İngiliz diplomatlar ve ailelerinin hızlı şekilde tahliyesini tamamladığını bildirdi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Sudan’dan ayrılma talebinde bulunan yurttaşlarının tahliye edildiğini bildirdi. Başbakan Meloni, gece saatlerinde yazılı açıklama yaptı. “Bir günlük endişeli bekleyişin ardından Sudan’dan ayrılmak isteyen tüm yurttaşlarımız tahliye edildi. Onların arasında yabancılar da var. İtalya, kimseyi geride bırakmaz.” ifadelerini kullandı.

İsviçre, Sudan’ın başkenti Hartum’daki büyükelçiliğini, güvenlik gerekçesiyle kapatma kararı aldı.

İsveç de  Hartum’da bulunan büyükelçilik çalışanlarını tahliye ettiğini duyurdu.

 

Dünya Sağlık Örgütü (Dsö),

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu