Görüntülü Haberler

ŞÜKRÜ GÜNEŞ “KIZILAY HER DAİM YANINIZDA”

Balıkesir Kızılay Şube Başkanı Şükrü Güneş, “Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi çalışmalarını aralıksız yürütüyor. Geçtiğimiz Ramazan ayında da faaliyetlerine muhtaçlara yardım götürerek devam eden Kızılayımız, Pandemi Salgını döneminde de vatandaşların yanında olmayı sürdürdü. ”dedi.

KIZILAY KURBAN BAĞIŞLARINIZI BEKLİYOR

Bin 315 Gıda kolisinin bu dönemde muhtaç ailelere ulaştırıldığını belirten Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Şükrü Güneş, gıda kolilerinde temek gıda malzemeleri bulunduğunu ve hijyen malzemelerinin dağıtımını yaptıklarını söyledi. Kurban Bayramı yaklaşıyor, Kurban Kampanyamızda başladı. Kurban bağışlarını bekliyoruz diyen Başkan Güneş, her sene olduğu gibi bu senede Kurban Bağışlarımızı başlattık” dedi.

“KIZILAY KADIN KOLLARI,GENÇLİK KOLLARI VE GÖNĞÜLLÜLERİ İLE YARDIMA KOŞUYOR”

Çocuklar için oluşturulan ve 2bin adet dağıtımı yapılan paketler çocuklara bu dönemde ulaştı. Kızılay’ın gençlik kolları, Kadın Kolları ve Gönüllüleri sayesinde ulaştırılan ve hazırlanan paketler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kızılay Balıkesir Şubesi Başkanı Şükrü Güneş, “ben tüm kadın kollarımıza, Gençlerimize ve Gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Siz varsanız Kızılay var. Gönüllülerimizi de bekliyorum ve birlikte bu yardımları ulaştırarak farklı dünyaları da birlikte görelim diyorum” şeklinde konuştu.

Kızılay 4

“MARKET KARTI İLE GIDA YARDIMI”

“2bin 800 kiloluk konserve, kıyma ve kavurma kolilerimiz var. Evlerine hiç et girmemiş ihtiyaç sahibi ailelerimize bu yardımlarımızı da ulaştırdık. Bu dönemde 125 bin TL’lik Ramazanda 400 TL aile başına nakit para yardımında bulunuldu. Balıkesir ve ilçelerimizde Kızılay’ımızın temsilcisinin olmadığı ilçelerimizde bunu daha fazla yapmaya çalıştık. Şube ve temsilciliğimizin olmadığı ilçelerimizde Vefa Destek Gruplarımızla birlikte tespit edilen muhtaç ailelerimize yardımlarda bulunuldu. Balıkesirlilerin Ramazanda fitre ve zekat olarak yardımda bulunduğu ve Genel Merkezimizin koordinesinde halkımıza ulaşan yardımlar oldu. 440 adet dağıtım oldu ve gıda market kartları ailelerimize dağıtıldı. Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ağırlıklı olarak muhtaç ailelerimiz ziyaret edilerek hem sohbet edildi hem de yardımlar yapıldı. Evinde makarnası var ancak temizlik malzemesi yok. Evindeki eksik ne varsa market kartı ile bunu alabiliyor. Burada önemli bir husus şu; bu market kartlarımız ile sigara, alkol alınamayacak, alınmıyor. Vatandaşımızın bize ulaştırdığı yardımlarda bu kartlar gıda için kullanılıyor. Kolilerimizin bir kısmı da Genel Merkezimiz tarafından gönderildi. Bu gıda kolilerimizde yerel marketten yaptırıldı ve Kızılay burada şunu düşünüyor. Yereldeki esnafta kalkınsın. Ankara kolileri yaptırmıyor yerelden bu koliler yapılıyor.”

“KIZILAY SEN VARSAN VAR”

“Çocukların bu pandemi döneminde evlerde kaldığı ve sıkıldığı günlerde çocuk paketleri yaparak oyuncak, çikolata ve çocukların sevebileceği paketler hazırlanmaya çalışıldı. Pandemi başladığı ve tedbirler alınmaya başladığı dönemde siperlikler yaptırdık ve bazı dağıtımlar oldu bu kapsamda. Ramazan ayında ve Sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu günlerde Kızılay olarak mahallelere gittik ve yaklaşık 4bini geçen pide dağıtımlarımız oldu. Hem vatandaşlarımızın hem de kendi imkanlarımızla yaptık bu dağıtımları da. Siz olmazsanız Kızılay olmaz diyoruz Kızılay olarak hep. Kızılay sen varsan var anlayışı ile hareket ediyor ve bizleri desteklemeye devam edin diyoruz. Bağışçılarımızı muhtaç ailelerimizle ziyaret ediyoruz. Bizim dünyamızdan farklı dünyalarda var Bu dünyaları da görün istiyoruz.” Semra Aman Akyürek’in haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu