GündemEkonomiİlçe HaberleriÖzel Haberler

KEPSUT’TA TARIM VE HAYVANCILIK HEDEFTE

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ilçede yürütülen çalışmaların birliktelikle yürütüldüğünün altını çizdi ve Büyükşehir olmanın avantajlarını ilçemizde yaşıyoruz dedi. İlçeye değer katacak projelerimiz yaşam bulmaya başladı diyen Başkan İsmail Cankul, projelerin uygulama safhalarına da adım adım geçileceğini söyledi.

“SİLAJLIK MISIR VE KABA YEM ÜRETİMİ”

Tescilli ürün ırkları konusunda ilçede kurulması planlanan Kooperatif kanalıyla pekçok çalışma yapılacak. Kaba yem konusunda toprak verimi ile birlikte besiciliğe has ürün yetiştirilmesine de önem verildiğini ifade eden Başkan Cankul, “Belediye olarak çiftçimizin üreticimizin yanında olacağız.3,5 yılımız kaldı. Hayırlısıyla bu hizmeti devredeceğim. Biz hizmetkar olmak için varız. Yaptıklarımız ve yapacaklarımızla her zaman halkımızın yanındayız diyorum ”dedi.

“BÜYÜKŞEHİR HERKESE BİR MİSYON YÜKLEDİ”

“Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz Belediye Başkanlarına birçok görevler verdi, misyonlar yükledi. Herkese bir görev alanı verdi ve sadece ilçenizin Başkanı değilsiniz Balıkesir’i birlikte yöneteceğiz. Birlikte Balıkesir’iz anlayışı ile her gün mutlaka Büyükşehir’e gelip gidiyoruz. Yolların stratejik önemi var. Büyükşehir olduktan sonra gelen alınan bu hizmetler büyük önem taşıyor”

20190221 144650

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ KOORDİNASYONU BAŞARIYLA SAĞLADI”

Pandemi döneminde vatandaşlarımızı uyarma, dikkatlerini çekme adına tüm gücümüzle Kepsut’ta çalıştık diyen Başkan Cankul, “ Vatandaşlarımız bu uyarıları dikkate aldı. En büyük desteği de Büyükşehir Belediye Başkanımızdan gördük.20 ilçeye önemli hizmetleri oldu.”dedi.Başkan Cankul şöyle konuştu: “ Dezenfekte çalışması noktasında ,ilaçlama, maske konusunda hep yanımızda oldu. Sık sık video konferanslar gerçekleştirdik. Sürekli olarak ilçelerden bilgiler alındı. Büyükşehir Belediye Başkanımız bir orkestra şefi gibiydi ve başarılı bir şekilde bu süreci yönetti. Esnaflarımız konusunda örnek olabilecek çalışmalar yaptık. Pandemi sürecinde işini kapatmak durumunda kalan esnafımıza maddi ve manevi desteklerde vererek yanlarında olduk. Şükürler olsun süreci atlattık diyebiliriz. İlçemizde Kadın gelişim merkezimiz var. Pembe Ev adı altında Burada gönüllü kadınlar her gün gönüllü olarak gelip maske üretimi yaptılar.120 bine yakın maske yapıldı ve dağıtımları yapıldı. Pazaryerlerinde maske dağıtımları da hala sürüyor. Bazı ilçelerimize maske desteği de verdik. Olumlu bir çalışma ve birliktelik içinde bu süreci geçirdik. Halkımızda bu dayanışmanın yanında oldu.”

“SÜRECİ BAŞARIYLA ATLATTIK”

Türkiye’de pandemi süreci 12-13 Mart tarihlerinde başladı ve ilk pozitif vaka sonrası alınan önceden önlemlerle birlikte, tedbirleri daha da genişletip uygulamaya soktuk. Hükumetimiz ve Sağlık Bakanlığımızın aldığı tedbirler sonrasında bizlerde tedbirlerimizi aldık ve geçirilen bu 3 aylık süreçte Türkiye’ye örnek olabilecek şekilde bir örgütlenme sağladık ve başarılı bir şekilde bu süreci geçirdik diyebiliriz. Şükürler olsun ki ilçemizde birkaç vaka haricinde ciddi vaka artışları görülmedi.

 

“TARIM ARAZİLERİ BOŞ KALMASIN İSTİYORUZ”

“Kepsut ilçesi merkeze yakın bir ilçe. Tarım ve Hayvancılığa dayalı bir geçimi var. Tekstil sanayisi önemli hammaddeden ürüne dönüşen bir üretim var. Bunun yanında tarım ve hayvancılık yapan çok. Merkeze yakın ova mahallelerimiz şanslı. Tarımsal sulama alanlarında tarım yapılıyor. Sürü hayvancılığı gerçekleştiriliyor. İlçemizde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi adına da çalışmalar yaptık. Kırsal mahallelerden ilçe belediyemize tarım arazileri devrolduktan sonra icar verme yöntemi ile köylülerimizin kullanımına sunuyorduk ancak son 3 yıldır belediye olarak ta bu işin içine girmeye ve bu tarlaları işlemeye başladık. En iyi, verimli buğdayı deneyip en yüksek verimi almaya çalışıyoruz. Buğday tohumu denemelerimiz var. Geçtiğimiz yıllardan daha fazla verim alabileceğimiz bir çeşit. Dekara 800 buğday alacağız ilk kez bölgemizde bu kadar yüksek bir rekolte bekliyoruz. Satmayacağız ve tohumluk olarak ilçe halkımıza satmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile bu süreci yönetiyoruz. Kooperatif kanalı ile protokoller yürüterek bu işi gerçekleştiriyoruz. Kespit Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurdurduk ve bu kooperatifte henüz neler yapacağımızı anlatamadık. Pandemi araya girdiği için eğitim ve benzeri çalışmalarımızı yapamadık.”

“ÜSTÜN IRKLARIN YETİŞTİRİLMESİYLE BİRLİKTE DAHA ÇOK KAZANÇ HEDEFLİYORUZ”

“Hayvancılık konusunda da TİGEM gibi küçükbaş hayvancılık noktasında çalışmamız var. Çiftlik sahasında inşaat çalışmalarımız bitme aşamasında. Ürettiğimiz ırk hayvanları 10 alı gruplar halinde üreticilerimize sunmaya çalışacağız. Tescilli üstün ırkları üreticiye kazandırarak daha çok kazanabilmelerini sağlamaya çalışacağız. Bizim iklimimize, coğrafyamıza uygun üstün ırkları yetiştireceğiz. Bu proje tamamlandığında sadece Balıkesir değil tüm Türkiye’ye örnek olacak bir proje bu. Hiçbir tarım arazisinin boş kalmayacağı bir tarım çalışması gerçekleştirme yönünde çalışmalar yapmak istiyoruz. Herkesin kendi yöresine uygun tarımsal yönetime geçmesi gerekiyor. Belediyelerde bu konuda önderlik yapmalılar.”

 

“İLÇE HALKI İÇİN TEKSTİL ÖNEMLİ BİR KAZANIM “

“İlçemizi doğalgaza da kavuşturduk diyen Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul Kesput 2 yıldır kış aylarında doğalgaz ile ısıtma sağlıyor. Kepsutumuza bir Yüksek Okul kazandırdık ve bu yıl 3.bir bölüm kazandırıyoruz. Önümüzdeki yıl ormancılık bölümü kazandırılacak. Yüzde 59 Ormanlarla kaplı bir bölgedeyiz. Yüzde 3 olan işletme şefliğimiz şuan 5 işletme şefliği ile hizmet vermeye başladı. Orköy üzerinden hayvancılık üzerine verilen destekler ve köylülerimizin kazanması için verilen Bal üretimi ile kazanan köylülerimiz ve gelir getiren ekonomiyi kalkındıracak komplike çalışmalar yürütülüyor. Tekstil konusunda vatandaşlarımız kararlı olduğu müddetçe önlerini açıyoruz. Yırcalı grubuna minnettarız bu konuda Buradaki insanlarımız onlar sayesinde çalışıyorlar. Velinimetimiz onlarda. İlçemizde okullaşma konusunda bir sıkıntımız yok. Tüm okullarımız fiziki olarak yenilendi Sadece yıkımı yapılacak bir Lisemiz var oda yenilenecek. Okul anlamında elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk.”

“ASFALTLANACAK YOLLAR”

“Gelişmiş bir Laboratuvara sahip olacak Yüksek Okulda hayvanların sağlığı da takip edilebilecek. Öte yandan Sanayi Bölgesinin bugüne dek çözülemeyen yeri noktasında önemli bir adım atıldı ve KOBİ’lere hizmet verebilecek Sanayi Bölgesini bünyemize kazandırdık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından onay aldık ve burayı Belediye’ye kazandırdık. Tarım ve Hayvancılığın yanında Eğitim, Sanayi hizmetleri de durmuyor. Kepsut ilçemizde hiç asfalt görmemiş Dedekaşı, Sarıçayır, Tilkicik, Akçabayır, Mezitler grup yolu hattımız var 5 köyün olduğu. Büyükşehir marifeti ile kırsal yollar gerçekleştiriliyor. Altyapısı bitti ve Büyükşehir Belediyesi’nin planlaması doğrultusunda bu yolda ilerliyor. Büyükşehir yasası büyük bir nimet. Eski asfaltlar yenilenecek.”

“BÜYÜKŞEHİR HERKESE BİR MİSYON YÜKLEDİ”

“Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz Belediye Başkanlarına birçok görevler verdi, misyonlar yükledi. Herkese bir görev alanı verdi ve sadece ilçenizin Başkanı değilsiniz Balıkesir’i birlikte yöneteceğiz. Birlikte Balıkesir’iz anlayışı ile her gün mutlaka Büyükşehir’e gelip gidiyoruz. Yolların stratejik önemi var. Kütahya-Afyon …Ankara’ya ….bağlantılı bir yol.2021 sonu gibi yol bitmiş olacak. Harmancık Dursunbey arası Kütahya bağlantılı olan yolda çalışmalar yapılıyor. Ayrı firmalar tarafından yapılan çalışmalar söz konusu. Şu an yapılan tüm çalışmalar büyük bir gayretle yürütülüyor. Mevzuat kaynaklı yavaş giden sıkıntılı işler vardı onları da aştık ve şuan ilerliyor yollardaki bu çalışmalarımız”

“ÜRETENİN YANINDAYIZ”

“Kepsut’un şeftalisi artık bitmek üzere .Başka ürünlere ve hayvansal kaba yeme yönelen bir kesim var. Hayvancılık konusunda bir gelişme görülüyor. Küçük işletmeler büyüyor ve çift ürün alınabilecek ürünler, Silajlık mısır… Sanayi üretimiz, Domates vb.. üretimi yapılıyor. Şeftali konusunda 70-80 bin ağaç kaldı sayı olarak şeftalide azalma söz konusu. Daha çok tarımsal üretimi sanayileştirerek devam edeceğiz. Süt ürünlerini daha çok öne çıkarmış olacağız. Süt işletmesi, yem işletmesi ilçemize kuracağız. Kepsut’ta ki çiftçimize Adana’dan biçerdöverler ne zaman gelecek diye bekleme yaptırtmayacak ve kendi üretimimizi artık yapmaya gayret edip bunu yerine getireceğiz .İnsanımızın ayağına sağlık hizmeti götürmektir bu yapılanlar. Vefalı Yurt Kepsut projemiz Belediyeler Birliğinden ödül alan bir çalışma. Önemsiyoruz ve sıkıntı yaşanan her konuda Besicilik yapanlara hizmet götüreceğiz. Belediye olarak çiftçimizin üreticimizin yanında olacağız.3,5 yılımız kaldı. Hayırlısıyla bu hizmeti devredeceğim. Biz hizmetkar olmak için varız. Yaptıklarımız ve yapacaklarımızla her zaman halkımızın yanındayız diyorum. Bundan sonra görev nerede verirlerse orada görev yaparız. Dinlen derlerse de ailemizle vakit geçiririz.” Fatma Kara’nın Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu