Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündemsinema

Süper Mario’yu Geçmek İmkansız!

Oyunuyla hafızalara kazanan Süper Mario bir ikon haline geldi. Çıkan filmiyle artık Süper Mario’yu geçmek imkansız!

&Quot;≪/P

Geçtiğimiz haftalarda süper mario’nun erken gösteriminde ışıklar söndü ve Nintendo‘nun logosu seyircilerin üzerinde parladı. Süper Mario‘yu Geçmek İmkansız!

Süper Mario’nun video oyunu uyarlamalı bir süredir iyi gitmektedir. Ancak Süper Mario Kardeşler filmi, Frozen 2’yi geride bıraktı. Ayrıca şimdiye kadar çekilen tüm animasyon filmleri arasından en başarılı küresel açılışı yapmıştır. Muhtemelen 2023’ün en yüksek hasılatı yapan filmi olmaya da devam edecek. Tüm zamanların en büyük video oyunu filmleri warcraft ve pokemon gibi oyunları yok etme yoluna da girmiş bulunmakta. Bu tür bir başarı dönüm noktası gibi gelmektedir. Ayrıca eserlerdeki diğer 60 küsur video oyunu uyarlamasının Mario kardeşlerinden öğreneceği şeyler var. Gerçek şu ki, bu filmlerin çok azı bu filmin yaptığını tekrar edecek durumdadır.

1933 Süper Mario Kardeşler’in filmine bakmak oldukça öğreticidir. O zamanlar Mario, on yaşındaydı ve bir fenomendi. Ayrıca bazı Amerikalı çocuklar için Mickey Mouse’tan daha fazla tanınmaktaydı. Ancak yıldızı bile bu neşesiz canlı aksiyon çabasını şaşkın izleyicilerden kurtaramadı. Otuz yılın ardından, en son oyunları yeni seriler tarafından satılsa bile, Mario hala oyunların en başarılı yüzüdür.

İleriye Dönük Olarak..

Süper Mario Kardeşler’in başarısı, bu tarz filmler için gelecekteki kurumsal stratejiler hakkında fikir vermektedir. Mario filmi, oldukça bariz bir şekilde oyunlar için yeni bir reklam yüzü işlevi görmektedir. Çünkü Mario fikri ile popülerliğinin gerçekliği arasında bir boşluk vardır. Mario, tüm zamanların en çok satan video oyunu serisi olmaya devam etmektedir. Ancak genç oyuncuların zihnine hakim olan Fortnite gibi oyunlar bunu etkilemektedir. Son Mario oyunu 2017’de piyasaya sürüldüğünde yaklaşık 25 milyon kopya satmıştır. Ancak Fortnite bazen tek bir günde bile 15 milyondan fazla oyuncuyu getirmiştir.

Oyunlar ve Sinematik Evren

Oyun filmlerinin sinematik evreni ele geçirip geçirmeyeceği konusu ise kesin değildir. Akademisyen Henry Jenkins’in yakın zamanda işaret ettiği gibi. Çizgi romanlar hala Hollywood’un büyük bir alanına hakimdir. Ayrıca şu anda düşünülemez gibi görünse de Mario’nun kalıcılığının solup gitme durumu da mümkündür.

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

Bu yazı tamamen www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu