İlçe HaberleriGündem

Susurluk’a Yeni Soluk: Fırt Kafe

Susurluk Belediyesi, ilçeye yeni bir soluk getirmek amacıyla Fırt Kafe'nin açılışını gerçekleştirecek. 23 Mart 2024 Cumartesi günü saat 21.00'de kapılarını açacak olan Fırt Kafe, gençlerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan olacak.

Susurluk’a Yeni Soluk: Fırt Kafe

Susurluka Yeni Soluk Firt Kafe 2
Susurluk’A Yeni Soluk: Fırt Kafe

Gençler İçin Yeni Adım

Fırt Kafe’nin özellikle gençler için açıldığını vurgulayan Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, “Atıl vaziyette olan yeri gençlerimiz için düzenledik. Bu mekan sadece kahve içmek için değil, aynı zamanda arkadaşlarla buluşmak, yeni insanlarla tanışmak ve keyifli vakit geçirmek için de bir ortam sunacak. Gençlerimizin bütçelerini düşünerek uygun fiyat politikası izledik. Belediye olarak gençlerimizin isteklerine kulak veriyor ve onlar için evlerini aratmayacak bir ortam sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Susurluka Yeni Soluk Firt Kafe 1
Susurluk’A Yeni Soluk: Fırt Kafe

Cebe ve Öğrenciye Uygun Fiyatlar

Belediye Başkanı Nurettin Güney, cep dostu fiyatlarla gençlerin yanında olacağını vurgulayarak kahvelerin fiyatları hakkında değerlendirme yaptı. Güney, “Menümüzde yer alan kahve çeşitlerini okunması kolay ve ekonomik hale getirdik. Özellikle gençlerimizi düşünerek bu ekonomik fiyatlandırmayı gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz daha ekonomik fiyatlarla daha kaliteli vakit geçirecek. Susurluk’ta genç olmakta çok güzel.” dedi.

Susurluka Yeni Soluk Firt Kafe 3

Kafenin İsminin Çıkış Noktası

Güney ayrıca Fırt Kafe’nin isminin kökenine de değindi. Tarihi bir gönderme yaparak kafenin ismine karar verdiklerini söyleyecek Güney, “1345 yılında, Balıkesir’e bağlı Fırt Nahiyesi önemli bir yerleşim yeriydi. Bu nahiye, dönemin en önemli uğrak noktalarından biriydi. Biz de bu tarihi mirasa sahip çıkarak, Susurluk’un eski adı olan ‘Fırt’ı kafe ismimizde kullanarak geçmişimize bir selam göndermek istedik” şeklinde konuştu.

Haber: Bülten

Balıkesirlilere Müjde! Tüm İlçelere BALBUCKS Geliyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu