Gündemİlçe Haberleri

Susurluk’ta Otomobil Alev Aldı

Susurluk’ta Otomobil Alev Aldı. Balıkesir Susurluk’ta otomobil yandı. Araç sahini E.U. yangından son anda kurtuldu. Yangını gören çevredeki vatandaşlar hemen ekipler haber verdi.

 

&Quot;Susurluk'Ta

 

Susurluk’ta Otomobil Alev Aldı. Susurluk Söğütçayır Mahallesinde otomobil yandı. Araç sahibi E.U. yangında arabanın içinden son anda çıktı. Çevredeki vatandaşlar hemen Susurluk İtfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler yangını hemen kontrol altına aldı.

 

Araç sahibi E.U son anda yanan araçtan kurtuldu. Yangının etkisiyle şok geçiren E.U’yu çevredeki vatandaşlar sakinleştirdi. Ayrıca otomobil yangının çıkış sebebi henüz bilinmiyor. Ekipler yangınla ilgili işlemleri başlattı.

 

Susurluk Hakkında

Susurluk, Balıkesir’in bir ilçesidir. İlçe merkezinin nüfusu 23.800’dür. Susurluk ilçesi Balıkesir iline bağlı bir ilçe olup, ilin kuzey doğusunda yer almaktadır. İlçenin doğusunda Bursa’ın Mustafakemalpaşa ilçesi, kuzeyinde yine Bursa’nın Karacabey ve Balıkesir’in Bandırma ilçeleri, batısında Manyas, güneybatısında Karesi, güney ve güney doğusunda Kepsut ilçesi yer almaktadır. Ayrıca ayranı ve tostu ile tanınır. 1996’daki trafik kazası ise dünyaca tanınmasına neden olmuştur.

İlçe Lidyalılar, Romalılar, Bizanslılar ve Selçuklu Hanedanının egemenliklerinden sonra, Karesi Beyliği’nin idaresine geçmiştir. Osmanlı idaresine geçmesi Orhan Gazi zamanında gerçekleşmiştir.

Susurluk’un bulunduğu yer, Karesi Beylerinden İne Bey Vakfına ait ormanlık ve bataklık boş bir alan iken İne Bey’in torunları burasını Susığırlık adı altında bir çiftlik halinde idare etmiştir. Daha sonra 1634’te Karaman tarafından gelen akıncılar, Hacı Hatip Oğulları buraya yerleşmişlerdir.

Susığırlık çiftlik halinde iken, Bursa ve İstanbul’a geçen kervanların konaklama yeri olmuştur. 1858 ve 1878 Türk-Rus savaşında Anadolu’ya göç eden Bulgaristan ve Kafkas Göçmenleri ve sonraları Ahmet Vefik Paşa tarafından iskan ettirilen Türkmen aşiretleriyle kalabalıklaşmıştır.

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu