Balıkesir Merhaba Blog Yazıları>Tarifler

Tadı Damağınızda Kalacak: Çilekli Dondurma Tarifi

Çilekler tezgahta, olgunlaşmış tatları ve mis kokularıyla sizi bekliyorlar. Onları çok bekletmeden, sıcaklar da kendini hissettirmeye başlamışken tatlı bir serinlik paylaşma zamanı.

 

 Çilekli Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

Tadı Damağınızda Kalacak: Çilekli Dondurma Tarifi…500 gram çilek
1 paket krema (soğuk), 1 çay bardağı toz şeker
¼ adet limonun suyu
2 yemek kaşığı yoğurt

Çilekli Dondurma Tarifinin Püf Noktası

Dondurmanızı dondurucudan saatte bir çıkarıp karıştırırsanız ve bu işlemi 4-5 kere yaparsanız daha çabuk ve eşit donmasını sağlarsınız.

Tadı Damağınızda Kalacak: Çilekli Dondurma Tarifi

Çilekli Dondurma Tarifi

Çilekleri buzlukta dondurun. Ardından, çileklerin yeşil kısımlarını koparıp yıkadıktan sonra üzerine şekeri ekleyerek blenderdan geçirin. Devamında, yoğurt ve limon suyunu ekleyin. Son olarak da kremayı ekleyin, krema sertleşene kadar çırpın. Dondurucuya koyacağınız kaba aktarın. 3 saat boyunca ara ara çıkartıp,çırpıp tekrar dondurucuya atın.Bir gün sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Çilekli Dondurma Tarifinin Servis Önerisi

Dondurmanızı servis etmeden önce 5 dakika oda sıcaklığında bekletirseniz daha kolay servis edebilirsiniz.

Çileğin özellikleri nelerdir?

Çilek, içerisinde bulundurduğu A vitamini, C vitamini, B6 vitamini ve B12 vitamini sayesinde çok güçlü bir antioksidan özelliğine sahiptir. Bunun yanında kalsiyum, demir, fosfor, potasyum, selenyum, sodyum, manganez, magnezyum ve birçok besin bileşenini içeren çilek sağlık açısından oldukça faydalıdır.

Çilek hangi meyve?

Çilek yetiştiriciliği. Üzümsü meyveler grubuna giren türlerden en önemlisidir. Çilek meyvesi gerçek bir meyve olmayıp yenen kısmı 40-60 kadar pistilin birleştiği çiçek tablasıdır.

Çilek neyi ifade eder?

Ortaçağda kalp şekilli biçiminden dolayı tutkunun sembolü idi. Kimilerince San Francesco Sale’in bir yazısında anlattığı gibi toprakta büyüyen ve yılanlar ile diğer sürüngenler tarafından ezildiği halde onların zehrini özümsemeden saflığını koruyan çilek, masumluğun simgesi idi.

..Tadı Damağınızda Kalacak: Çilekli Dondurma Tarifi…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu