Gündemİlçe HaberleriKöşe Yazıları

Tarçın Kokusu

Tarçın kokusu tadında bir su için bugün. Tarçın tatlı veya bitki çaylarının dostu. Ayrıca, detoks suyunun da şekeri.Tarçın,  bitki çayı olarakta kullanılır. Ayrıca, yiyecek ve içecek için yaygın bir kullanım alanı sunar.

Sağlık açısından da oldukça faydalı olan değerli bir baharat türü. Sürekli yazımı takip edenler hemen hatırlayacaktır azı karar çoğu zarar sözümü… Dahası, Lezzet amaçlı kullanımını es geçemeyiz. Böylelikle, sağlık üzerindeki faydaları nedeniyle aynı zamanda fonksiyonel besinler olarak adlandırılıyor. Ayrıca, sağlığın geliştirilmesi için bir takviye besin.

Özellikle birçok tatlı tarifinin içerisinde lezzetlendirici olarak yer alır.

Ayrıca, öksürük, boğaz ağrısı ve artrit gibi hastalıkların tedavilerinde etkili. Ayrıca, tarçın, günümüzde de pek çok hastalıktan korunmada etkili olduğu bilinen değerli bir baharattır. Faydaları açısından bilimsel araştırmalara sıklıkla konu olur. Dahası, çok olumlu etkisi araştırmalarla kanıtlanmış. Böylelikle, sağlığını korumak isteyen bireylerin tüketmesi önerilen besin türü.

Türk mutfağında sıklıkla kullanılan tarçın, lezzetiyle ünlenmiş olmasına karşın faydaları yeterince bilinmeyen bir baharattır. Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar ve özellikle de diyabet üzerindeki faydaları keşfedilmiş.Dahası, tarçın, sağlığına önem verenler tarafından daha sık tercih edilmeye başlamış.Ayrıca, çubuk tarçının faydaları pek çok platformda dile gelir. Dahası, diyabet hastaları üzerindeki olumlu etkileri  ön planda.Buna ek olarak, kardiyovasküler hastalıkların önlenmesi, beyin ve sinir sistemine ilişkin hastalıklardan koruması, kanserden koruması gibi pek çok olumlu etkiyi de beraberinde getirir. İşte tarçının saymakla bitmeyen faydaları arasında en belirgin olanlarından bazıları…

 Antioksidan İçeriği Yüksektir

Tarçın, antioksidan içeriği en yüksek olan baharat türlerinden bir tanesidir. En güçlü antioksidanlar arasında yer alan flavonoidler, polifenol ve fenolik asit tarçında bol miktarda yer alır. Bu bileşenler vücutta serbest radikallerin oluşumunu önleyerek hücreleri oksidatif hasara karşı korur. Bu sayede hemen hemen tüm kanser türlerine karşı önemli bir koruma sağlar. Buna ek olarak yüksek antioksidan içeriği sayesinde yaşlanmayı geciktirir, enfeksiyon hastalıklarına karşı korur ve stresi azaltmaya yardımcı olur. Antioksidan özelliği mevcut ve doğal bir gıda koruyucusu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu