EkonomiGündem

Tarım Teknolojilerinde Yeni Dönem Başladı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilerin tarım makinelerindeki teknolojik dönüşümlere daha hızlı ulaşabilmesi amacıyla deney ve belgelendirme işlemlerinde önemli bir düzenlemeye imza attı.

Tarım Teknolojilerinde Yeni Dönem Başladı!

Tarimda Genel Sayima Gelecek Yil Baslanacak 1
Tarım Teknolojilerinde Yeni Dönem Başladı!

Bakanlık tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan “Tarım Makineleri ve Tarım Teknolojisi Araçlarının Deney ve Denetim Esaslarına İlişkin Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik,” resmi olarak yürürlüğe girdi.

Projenin Hedefi

Yönetmelik kapsamında, tarım makineleri ve tarım teknolojisi araçlarıyla ilgili olarak Bakanlık uygulamaları çerçevesindeki deney ve belgelendirme işlemleri, piyasa denetimleri, deney kurumlarının yetkilendirilmesi ve denetimlerinin etkin bir şekilde yönetilmesine ilişkin detaylı usul ve esaslar belirlendi.

Düzenleme, uygulamada karşılaşılan sorunların çözümü ve sahadan gelen taleplerin karşılanması amacıyla yapıldı. Yönetmelik sayesinde, tarım makinelerindeki teknolojik dönüşümlere erişim süreçleri hızlandırılarak bürokrasinin azaltılması hedefleniyor.

Tarım Teknolojilerinde Yeni Dönem Başladı!
Tarım Teknolojilerinde Yeni Dönem Başladı!

Kredi Uygunluk Belge Talebi Düzenlemesi

Yapılan değişiklikle birlikte, deneylere tabi tutulan araçların tarım tekniğine uygunluğunu belgeleyen deney raporu alındıktan sonra firmalardan Ziraat Bankası kredilerinden faydalanmak için gerekli olan kredi uygunluk belgesi talebi kaldırıldı. Bu önemli adım, iş akış süreçlerini hızlandırarak çiftçilere yönelik bürokratik engelleri ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Tarim Arazisi

Çiftçi Teknolojiye Daha Kolay Ulaşacak

Ayrıca, daha önce deney ilke metotları olmayan makinelerin yetkilendirilmiş kuruluşlara deney sevkleri yapılamıyordu, bu da teknolojik gelişmelerin çiftçilere yansımasını geciktiriyordu. Ancak, yapılan yönetmelik değişikliği ile deney ilke metodu olmayan makineler, konuyla ilgili çalışmaları yürüten yetkilendirilmiş kuruluşlara sevki sağlanacak. Böylece, işlemler hızlandırılarak çiftçilerin teknolojik dönüşümlere daha hızlı ulaşması kolaylaşacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Tarımda Genel Sayıma Gelecek Yıl Başlanacak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu