GündemTürkiye Gündemi

BBB’den Tarımsal Sulamada Büyük Tasarruf

BBB’den Tarımsal Sulamada Büyük Tasarruf

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, tarımsal sulamada ciddi miktarlarda tasarruf sağlamak ve kuraklıkla mücadele etmek için devreye aldığı ultrasonik tarımsal sulama sistemi sayesinde; yüzde 40’tan fazla tasarruf ederek 11 bin 527 hektar alanın suyunu garanti altına almaktadır.

 

9

 

BBB, Balıkesirli üreticileri ekonomik yönden rahatlatarak ürünlerinin verimliliğini artırmaya yönelik tarımsal destekleme çalışmalarına devam ediyor. Akıllı sulama sistemleriyle tarımsal sulamada yüksek su verimliliği hedefliyor. Ultrasonik tarımsal sulama sistemi yatırımları sayesinde de kuraklık riskine karşı tedbir alınmaktadır. BASKİ, 56 adet sulama tesisi ile 16 bin 789 hektar tarım alanında tarımsal sulama hizmeti vermektedir. 2019 yılından bu yana Türkiye’de yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçilerin herhangi bir mağduriyet yaşamasının önüne geçmek için gereken tedbirleri almaktadır.

 

11 BİN 527 HEKTAR TARIM ALANININ SUYU GARANTİ ALTINDA

 

BASKİ, devreye aldığı ultrasonik tarımsal sulama sistemi yatırımlarıyla tarımsal alanlarda %40’tan fazla tasarruf sağlamayı planlamaktadır. Bu sayede 11 bin 527 hektar alanın suyunu garanti altına almıştır. Tasarruf edilen su, kuraklık yaşanması halinde çiftçilerin kullanımına sunulacak. Bunun yanı sıra su israfını engellemek adına da bir dizi önlem alınmaktadır. Bunun için yatırımları hayata geçiren BASKİ, şehirde damla sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması için çalışılmaktadır.

 

ATIKSULAR TARIMSAL SULAMADA KULLANILMAYA BAŞLANDI

 

BASKİ, önümüzdeki günlerde 17 kırsal mahallede sondaj kuyularını devreye alarak şehrin su şebekesi üzerindeki baskıyı azaltmayı planlamaktadır. Atık su arıtma tesislerinin çıkış suyunu da tarımsal sulama kriterlerine uygun bir şekilde arıtılması planlanmaktadır. Bu sayede, Kepsut İlçesi’nde olduğu gibi tarım arazilerinin sulanmasında kullanılmaya başlayacak. Ayrıca, Altıeylül Ovaköy Mahallesi’nde atıl durumda bulunan 17 kuyunun alternatif olarak kullanılabilmesi için çalışmalara başlandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu