Gündemİlçe Haberleri

Tarla yolları Büyükşehir İle Güzelleşiyor

Kırsal mahallelerde tarım arazileri ile zeytinliklere ulaşım artık çok kolay. Büyükşehir Belediyesi; 8 ilçede tarımsal faaliyetlerin olduğu kırsal mahallelerde üreticilerin arazilerin konforu için yollarda çalışma yapıyor.

8 İlçede Çalışmalar Sürüyor

Tarla yolları Büyükşehir İle Güzelleşiyor.. Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’in yaşanır ve ulaşılır bir kent olması hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Arazi yollarındaki düzenleme faaliyetleriyle çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

Tarla Yolları Büyükşehir İle Güzelleşiyor

Büyükşehir, kırsal kalkınma yönelik destekleriyle üreticilerin her daim yanında oldu. Ayrıca, tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu kırsal mahallelerde üreticilerin arazilerin konforu için yollarda çalışma yapıyor. Ayrıca,  tarla ve zeytinlik yollarında genişletme ve düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir, şehrin tarımsal potansiyelini artırmak için çalışmalara başladı. Devamında, üreticilerin hasat dönemlerinde işlerini daha kolay yapmaları için; Balya, Dursunbey, Burhaniye, Gömeç, Gönen, Havran, İvrindi ve Susurluk ilçelerinde tarla ve zeytinlik yollarını düzenliyor. Çalışmalar sayesinde yolları hem sağlamlaştırılıyor hem de daha konforlu bir hale getiriliyor.

Tarla Yolları Büyükşehir İle Güzelleşiyor

‘4 Milyon Dönüm Tarım Arazimiz Var’

Konuyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serkan Akça, “Büyükşehir Belediyesi olarak bitkisel ve hayvansal üretime çok önem veriyoruz. Balıkesir, Türkiye’yi doyuran şehir. 4 milyon dönüme yakın tarım arazimiz mevcut. Hem tesisleşme hem de çiftçimize verdiğimiz destek açısından ciddi bir seviyeye ulaştık. Çiftçilerimizin ekim ve hasada gidebilmesi için tarla arası yolların önemi büyük. Rahatlıkla ulaşım olması için bu yolların düzgün olması gerekiyor. Bu ihtiyacı biliyoruz. 2,5 yıldır tarla arası yolların düzeltilmesiyle ilgili çalışıyoruz. Şuanda 8 ilçemizde bu çalışma devam ediyor” dedi.

Tarla Yolları Büyükşehir İle Güzelleşiyor

Muhtardan Teşekkür

Susurluk İlçesi Söve Mahalle Muhtarı Hayrettin Karakaya ise çiftçilere ait römorkların devrilmemesi adına yapılan çalışmanın önemli olduğunu belirtti. Ardından, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a ve ekibine teşekkür etti.

Tarla Yollari Buyuksehir Ile Guzellesiyor 2

..Tarla yolları Büyükşehir İle Güzelleşiyor..

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu