GündemDünyadan HaberlerTürkiye Gündemi

Tasarımla Balıkesir’i Anlat!

Tasarımla Balıkesir’i Anlat!

 

Balıkesir Temalı ürün tasarım yarışmasının başvuruları açıldı. Dijital tasarımların son başvuru tarihi ise Balıkesir Kent Konseyi 30 Kasım 2022 Çarşamba olarak belirledi.

 

Yarışmanın Amacı

Balıkesir Kent Konseyi’nin yürütücülüğünü gerçekleştirdiği, Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen yarışmada amaç yarışmacıların tasarımlar ile Balıkesir’in kültürünü, tarihini, mimari yapısını ve sanatsal yönünü şehir kimliği yansıtan ürün üretilmesi hedefi ile katılacak. Yerel ürünlerin markalaşmasını sağlayarak Dünya’ya tanıtmak, tasarımcılar Balıkesir’in potansiyelinden yararlanarak üretmeye teşvik etmek, şehirde yaşayan herkesin yaşam kalitesine değer katacak ürünler kazandırmayı amaçlayacak.

Tasarımcıların Ürünleri İle İlgili Bilgi

Tasarımcıların ürünleri, Balıkesir’in tarihi, etnografik, mitolojik, arkeolojik, coğrafi, mimari, tarım, hayvancılık ve gastronomik vb. ögelerini ve şehir kimliğini temsil edecek nitelikte, seri üretime uygun, çağdaş tasarım ve uygulama tekniklerini kullanan tasarıma sahip olması isteniyor. Üründe kullanılacak malzemeler; şehrin tarihine, kültürüne bağlı kalınarak seçilecek. (Örnek: mermer, taş, ahşap, bakır, deri, seramik, cam, kağıt, kumaş, keçe, pamuk vb.) Ancak geleneksel malzemeler alternatif yardımcı materyallerle birleştirilerek de kullanılabilecek.

Haber: Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu