GündemTürkiye Gündemi

Tekirdağ Belediyesi Depremzedelere Konaklama Hizmetini Durdu

Tekirdağ Belediyesi depremzedelere konaklama hizmetini durdu. Kahramanmaraş merkezli depremden sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından otele yerleştirilen depremzedelerin, seçimlerden sonra bulundukları otelden çıkarılma kararı ortalığı karıştırdı. Depremzede vatandaşlar yaşadıklarını şaşkınlıkla anlattı.  “Deprem bölgesi AK Parti’ye oy verdi diye bize bunu mu reva gördüler? Hani özgürlük özgür bir ülkeydik?” dedi.

Tekirdağ Belediyesi depremzedelere konaklama hizmetini durdu.

Tekirdag Belediyesi Depremzede

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile kentte yer alan özel bir konaklama tesisi arasında yapılan anlaşma gereği tesis depremzedelerin kullanımlarına açılıyor. Belediye ve tesis sözleşmenin sonra ereceği tarihi 2023 Ağustos ayı olarak beliyor. Ancak, depremzede ailelere sunulan tebligat ile sözleşme süresinin dolduğu iletiliyor. Bu nedenle konaklama tesislerinin boşaltması gerektiği söyleniyor.

Yaşanan olayla ilgili olarak durumu yerinde gözlemlemek için konaklama tesislerine giden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Yaşanan durum ile ilgili bilgimiz var. Bu sorunu çözeceğiz merak etmeyin, içiniz rahat olsun. Anladığım kadarıyla sizlere sözleşme süresi dolmadan çıkın deniliyor. Bunu çözeceğiz” dedi.

Tekirdag Belediyesi Depremzede 1

”Şimdi inadına AK Parti’ye oy vereceğiz”

Konaklama tesisi önünde toplanarak duruma tepki gösteren depremzedeler, basın mensuplarına yaptıkları açıklamada; “Deprem bölgesi AK Parti’ye oy verdi diye bize bunu mu reva gördüler? Hani özgür bir ülkeydik? Bizim orada yaşam alanımız 6 ayda yapılacak denilerek altı aylık sözleşme yaptık, dediler. Eğer konutlar tamamlanamazsa, 6 ay sonra yine bir uzatma yapılacak, deniliyor. Bizim burada çocuklarımızın okulları var, sınavı var. Biz ne yapacağız? Bu tamamen oy ile alakalı. Sosyal medyada zaten depremzedelere yönelik bir linç kampanyası var. Şimdide böyle devam ediliyor. AK Parti’ye oy verdiğimiz için böyle yapılıyor. Şimdi inadına AK Parti’ye oy vereceğiz” dedi.

Süleyman Soylu Olayla İlgili Adım Attı

Tekirdağ’da kaldıkları konaklama tesislerinden çıkartılmak istenen depremzedelere, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla AFAD ve Tekirdağ Valiliği sahip çıktı.

Tekirdag Belediyesi Depremzede 2

Olayın duyulmasının ardından müdahale eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tekirdağ Valiliği’ne depremzedelere AFAD koordinasyonu ile sahip çıkılması talimatını verdi. İHA’nın edindiği bilgiye göreBakan Soylu’nun talimatının ardından olaya el koyan Tekirdağ Valiliği, depremzedelerin konakladıkları tesiste istedikleri kadar kalmaları için gereken süreci başlattı.

Depremzedeleri konakladıkları tesiste ziyaret eden Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımızın sizlere selamlarını getirdim. Biz devlet olarak her zaman yanınızdayız. Kimse size buradan çıkın diyemez. Tekirdağ’da toplamda 14 binin üzerinde depremzede vatandaşlarımız yaşıyor. Devletimiz her zaman yanınızdadır, hiç merak etmeyin” dedi.

Tekirdag Belediyesi Depremzede 3

Depremzede aileler, Vali Yıldırım’a yaşadıklarını anlatarak, “Burada iş bulduk, çalışıyoruz. Çocuklarımızın okulları var. Hiç değilse okulları bitene kadar burada kalalım dedik. Demek ki parti için bakmışlar. Bizi bu hale düşürdüler. Bizim ve çocuklarımızın psikolojisini bozuyorlar. Devletimiz bugün de yanımızda, Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu