GündemTürkiye Gündemi

Tekirdağ’dan Yola Çıkan 57 Gönüllü, Çanakkale’ye Uğurlandı

57. Alay Tarihine Yürüyor

Tekirdağ’dan Yola Çıkan 57 Gönüllü, Çanakkale’ye Uğurlandı

57. Alay Tarihine Yürüyor

Çanakkale Savaşları’nda destanlaşan “57. Alay” için Tekirdağ’da toplanan 57 gönüllü, Çanakkale’ye uğurlandı. 57. Alay Yürüyüş Komitesi’nin organizasyonunda bir araya gelen “57. Alay Tarihine Yürüyor” ekibi, Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen törenle yola çıktı.

Tekirdagdan Yola Cikan 57 Gonullu Canakkaleye Ugurlandi 1

Törende konuşan Komite Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, 57. Alay’ın kahramanlığını yaşatmak için yürüyüşlerine devam ettiklerini belirtti. Yılmaz, 57 kişilik yürüyüş komitesinin 14 ilden gelen misafirlerle birlikte Çanakkale’ye doğru hareket ettiğini söyledi. “Bir kar topu olarak yola çıktık ve koca bir çığa dönüştük.” diyen Yılmaz, yürüyüşlerinin Çanakkale’yi anlatmak adına devam edeceğini vurguladı.

Tekirdagdan Yola Cikan 57 Gonullu Canakkaleye Ugurlandi 2

Yola çıkan 57 kişilik ekip, Hükümet Caddesi’nden Malkara istikametine doğru hareket etti.

Tekirdagdan Yola Cikan 57 Gonullu Canakkaleye Ugurlandi 3

Çanakkale Savaşları’nda 57. Alay’ın tarihine altın harflerle yazıldığına dikkat çekilerek, düşmanın karaya çıkma planlarına karşı gösterdikleri cesaretle adlarını tarihe kazıdıkları hatırlatıldı. Mustafa Kemal’in ünlü sözü “Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” ile gösterdikleri cesaret ve fedakarlıkla 57. Alay ve diğer birliklerin tarihi bir destan yazdığı belirtildi.

Finlandiya Başbakanı Orpo “Rusya Avrupa Ülkeleriyle Savaşa Hazırlanıyor”

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu