GündemTürkiye Gündemi

Alabalık Tesisinde Çalışıyordu; Tekneden Düştü Kayboldu

Alabalık Tesisinde Çalışıyordu; Tekneden Düştü Kayboldu. Bir alabalık üretim tesisinde mühendis olarak çalışan kadın, teknedeyken suya düşüp kayboldu.

 

Alabalik Tesisinde Calisiyordu Tekneden Dustu Kayboldu 1 Jpg

 

Dengesini Kaybetti

Alabalık Tesisinde Çalışıyordu; Tekneden Düştü Kayboldu. Olay, bugün sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Elazığ Keban ilçesi Fırat Nehri Dınbo mevkiinde alabalık üretim çiftliğinde su ürünleri mühendisi olarak çalışan M.T. isimli kadın, iddiaya göre teknedeyken dengesini kaybedip suya düştü.

 

Alabalik Tesisinde Calisiyordu Tekneden Dustu Kayboldu 2 Jpg

 

Ekipler Olay Yerine Geldi

Teknede bulunanlar hemen ekiplere haber verdi. Bunun üzerine olay yerine 112 Acil, güvenlik ve arama kurtarma ekipleri geldi. İHA’nın edindiği bilgiye göre ekipler bölgede geniş güvenlik önlemi alarak M.T.’yi arama çalışması başlattı.

 

Alabalik Tesisinde Calisiyordu Tekneden Dustu Kayboldu 3 Jpg

 

Elazığ Hakkında

Elazığ ili, Doğu Anadolu Bölgesinin güneybatısında, Yukarı Fırat Bölümünde yer almaktadır. 9153 Kmyi bulan yüzölçümü ile Türkiye topraklarının % 0 12’ sini oluşturmaktadır. 40 0 21’ ile 380 30’ doğu boylamları, ayrıca  38 0 17’ ile 39 0 11’ kuzey enlemleri arasında kalır. Ayrıcaİl, doğudan Bingöl, kuzeyden (Keban Baraj Gölü aracılığı ile) Tunceli, batı ve güney batıdan (Karakaya Baraj Gölü aracılığıyla) Malatya, güneyden ise Diyarbakır illerinin arazileri ile çevrilidir. Bununla birlikte İl, merkez ilçe ile birlikte 11 ilçe, 537 köy ve 709 mezra yerleşmesinden oluşmaktadır.

Elazığ kent merkezinin geçmişi yeni olmakla birlikte yerleşim olarak bölgenin tarihi oldukça eskidir. Bu nedenle Elazığ’ın tarihinin, devamı durumunda olduğu Harput’un tarihi ile birlikte ele alınması gerekir.

Harput ve yöresi, Anadolu’nun en eski yerleşme birimlerinden biridir. Nitekim, Fırat Irmağı’nın çizdiği büyük yay içinde, sulak ve verimli bir ova üzerinde bulunması, doğal kaya sığınakları, kara ve su hayvanlarının bolluğu nedeniyle yöre, Paleolotik (Yontma Taş Devri M.Ö. 10.000) dönemden beri, yerleşme alanıdır. Elazığ ve yöresinin yazılı tarihinin Hitit tabletlerindeki bilgilerle aydınlatıldığı görülmektedir. M.Ö. 2000’lerde yörenin İşuva adıyla anıldığı belirlenmiştir. Ayrıca M.Ö. 12. 7. yüzyıllar arasında yöreye merkezi Van (Tuşpa) olan Urartular hakim olmuştur.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu