Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

TELLİOĞLU “KARESİ’Yİ KÜLTÜR VE SANATIN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ”

Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi Karesi Belediye Başkan Adayı Levent Tellioğlu basın mensuplarıyla bir araya gelerek, projelerinden bahsetti. “Ben siyasetçi değilim, Türkiye siyaset teyamüllerine uzağım. O nedenle yapamayacağım vaatlerin sözünü vermeyeceğim” diyen Tellioğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Otel Basri’de gerçekleşen buluşmada konuşan Tellioğlu,  “Biz mahalle meclisleri kurmayı düşünüyoruz. Mahallelerin nüfuslarına göre her mahallede muhtarlarımız ile birlikte mahalle meclisleri oluşturmak istiyoruz. Mahalle meclisini kurmamızın amacı mahallelerin sorunlarını çok daha kısa sürede ve çok sık toplantılar yaparak o sorunları yerinde gidip tespit ederek en kısa zamanda çözüm üretmek. Ayrıca, çoğu kadınımız çalışıyor. Üretiyorlar bu çok güzel bir şey. Annelerimizin çocuklarını işe giderken bırakmakta sorun yaşıyorlar. Onlar için Belediye eliyle oluşturulan kreşler düşünüyoruz. Şu anda yaşlılar bakım evimiz var. Fakat yeterli olmadığını düşünüyoruz. Araştırmalardan sonra yerini sayısını ona göre tespit edeceğiz. Ama yaşlılar için bu tür bakım evlerinin sayısını arttırmayı düşünüyoruz” dedi.

 

“KOOPERATİFLEŞME GELİŞECEK”

 

Köylünün ürününün daha değerli olması için çalışacaklarını söyleyen Karesi Belediye Başkan Adayı Levent Tellioğlu kooperatifleşmeyi arttırıp daha sağlıklı hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Tellioğlu; “Balıkesir’imiz için Türkiye’yi doyuran il diyoruz. Hayvancılıkta çok kuvvetliyiz. Her türlü potansiyelimiz var. Fakat çiftçimizin ürününü son zamanlarda değerini kaybettiğini görüyoruz. 1 liraya satılan ürünün markette 10 liraya satıldığını biliyoruz. Çiftçimiz kazanır cebine para girerse herşey daha sağlıklı yürüyecektir. Türkiye’de %40 olan köylerde yaşayan insan sayımız %27’ye düşmüş vaziyette. Bu da bizim tarımımızı bizim üretimimizi her geçen gün azaltıyor. Her geçen gün de dışa bağımlı hale geliyoruz. Köylünün bizce danışmana ve yönlendirilmeye ihtiyacı var. Eğer ki köylümüzü her konu da eğitebilirsek çok iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Ben özellikle un ve yem konusunda köylümüzle yakın olduğum ve sürekli görüştüğüm için onların sıkıntılarını iyi biliyorum. Seferihisar Belediyesinin yaptığı gibi yerel tohum üretmeyi becerebilirsek ve köylümüzü de buna yönlendirirsek bu da köylümüz için büyük bir ufuk olacaktır. Onların gelirlerini arttırmak en büyük amaçlarımızdan biri” şeklinde konuştu.

 

“ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Tellioğlu; “Belediyemizin mutlaka mal alımları ihaleleri olacak. Bunlar için öncelikle yerli esnafımıza sahip çıkmalıyız diye düşünüyoruz. Çünkü Balıkesir yatırım açısından topladığı verginin karşılığını alamıyor. Yerel esnafımızı ne kadar kalkındırırsak bu satın alım ve ihalelerde o kadar esnafımıza katkımız olacaktır. Bizlerin sanayici olarak ara elemana ihtiyacı çok fazla. Biz meslek okullarında gerekli planlamayı yapmadığımız için ara eleman yetiştiremiyoruz. Sanayicimizin de çok fazla ara elemana ihtiyacı var. Burada da bildiğim kadarıyla birkaç okulumuz var ama bizce yetersiz. Bu sanayicimizin için meslek okullarına ağırlık vermemiz lazım. Bu da mutlaka istihdam yaratacaktır. Meslek kursları da projelerimiz arasında” dedi.

 

“ARAÇ SALTANATINA SON”

Toplum olarak gösterişi sevdiklerini söyleyen Levent Tellioğlu bu israfın önüne geçeceklerini de belirtti. Tellioğlu; “Ülkemizde resmi dairelerde araç konusu çok revaçta. Maalesef biz toplum olarak birazcık gösterişi seviyoruz. Belediyenin kaynaklarına bakarak orada kullanılan araçların gerekliliğini gereksizliğini değerlendireceğiz. O gerekliliğe göre eğer fazla olan araç varsa buna çözüm bulacağız. Buna kısaca “araç saltanatına son” deniyor. Bizde onu söylüyoruz” dedi. Belediye Başkanı seçildiğinde personelleri işten çıkarmayacağını söyleyen Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi Karesi Belediye Başkan Adayı Levent Tellioğlu ben aynı zamanda bir iş adamı olduğum için liyakate inandığım için mevcut kadrolarda hakkını vererek çalışan insanlara niye dokunayım ki gerçekten işini yapan insanı ekmeğinden etmek günah değil mi?” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu