Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlik

Temmuz İçin Etkinlik Önerileri

Sıcaklık, neşe ve coşku dolu Temmuz ayı geldi! İşte, Temmuz ayında ne yapılır? Temmuz’da ne yapsak? diye soranlara ve etkinlik arayışında olanlar için öneriler.

 

Temmuz İçin Etkinlik Önerileri

Yeni bir aya başlamamızın beraberinde farklı aktivite arayışları da başladı. İşte karşınızda Temmuz için etkinlik önerileri

Açıkhava konserine gidin

Bulunduğunuz şehirde yapılan etkinlikleri takip etmek ile başlayabilirsiniz. Açıkhava konserleri, tiyatro, gösteri, sinema gibi pek çok etkinlik bulabilirsiniz. Böylece hem yaz tatilinizi değerli kılmış olursunuz hem de unutması mümkün olmayacak deneyimler kazanmış olursunuz.

Temmuz İçin Etkinlik Önerileri

Piknik organize edin

Açıkhavada aile veya arkadaşlarla uzun uzun vakit geçirmenin tadı başkadır. Örneğin ‘İstanbul piknik alanları’ dendiğinde akla ilk gelenler Atatürk Arboretumu, Belgrad Ormanları, Aydos Piknik alanı, Polonezköy Tabiat Parkı, Şile Saklıgöl… Ankara için Kartaltepe Kent Ormanı Mesire Alanı, Yakacık, Çınaraltı, Yeşildere, Mavigöl; İzmir için Yedigöller, Kaynaklar, Çiçekliköy, Balçova Teleferik, Sarnıç, Karagöl diye listeler uzun…

Siz en iyisi örtünüzü ve yiyeceklerinizi hazırlayın, sevdiklerinizi arayın ve piknik geleneğini Temmuz ayında yakalayın.

Yazlık elbiseler dikin

İster yazlıkta, ister köy evinde, ister tatilde olun, Zoom üzerinden dikiş dikmeyi öğrenmek mümkün! Terzihane’nin birebir ve özel dikiş derslerinden birini seçer. Ayrıca, yazlık elbiselerinizi ve bez çantalarınızı kendiniz dikebilirsiniz. Elinizde kullanmadığınız kumaşlar veya giysiler varsa bunları dönüştürerek kullanmak için de terzilik öğrenmek iyi fikir!

Bunun sonucunda hem günlerinizi verimli geçirmiş olursunuz hem de yeni bir hobi edinmiş olursunuz.

Temmuz İçin Etkinlik Önerileri

Çiftliklerin bir parçası olabilirsiniz

Ekolojik çiftliklere katılım sağlayabilirsiniz. Burada toprak ve yetiştirilen ürünlerle ilgili keyifli bir süreç geçirebilir siniz. Bu çiftliklerin amacı Türkiye’de ekolojik tarımla geçinen çiftçi ailelerine mali, gönüllü işgücü ve/veya bilgi desteği sağlayarak ekolojik tarımı teşvik etmek ve sürdürülebilirliğini sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda gönüllü ziyaretleriyle çiftlikler devam etmektedir.

Bu çiftlik hakkında örnek;  TaTuTa Ekolojik Çiftlikleri

Ayrıca Balıkesir Burhaniye’de bulunan BAÇEM’i de mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bu çiftlikte uygulamalı pek çok ders ve atölyeler gerçekleşmektedir. Aynı zamanda tıbbı aromatik alanda da satış yapılmaktadır. Daha detaylı bilgi için kendi web sitelerine bakabilirsiniz.

 

 

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu