sinemaBalıkesir Merhaba Blog Yazıları

The Simpsons Hakkında Daha Önce Duymadıklarınız

Dünyanın en popüler animasyon dizisinde yerini almış The Simpsons hakkında muhtemelen daha önce duymadığınız bilgileri sizin için derledik. İşte tüm detaylar...

The Simpsons Hakkında Daha Önce Duymadıklarınız

Dünyanın en popüler animasyon dizisinde yerini almış The Simpsons hakkında muhtemelen daha önce duymadığınız bilgileri sizin için derledik. İşte tüm detaylar…

  • The Simpsons karakterlerinin tamamının elinde 4 parmak vardır. Beş parmağı olan tek karakter, tanrıdır.
  • Çizgi dizideki tüm karakterler, The Simpsons’ın yaratıcısı Matt Groening’in ailesine dayanır ve onların adını taşır. Örneğin; Groening’in annesinin adı, Marge Wiggum’dur.
  • Matt Groening, The Simpsons ailesinin silüetini, kendilerine özgü saç stilleri ve kafa şekillerinden hemen tanınacak şekilde tasarlamıştır.

The Simpsons Hakkında Daha Önce Duymadıklarınız

  • The Simpsons’ın ünlü tema müziği, Danny Elfman tarafından, 1989 yılında sadece iki günde bestelenmiştir. Buna karşın, bir The Simpsons bölümünü yapmak yaklaşık 6 ay sürmektedir.
  • Çizgi dizideki kanepe oyunu, yazarların şovu daha uzun veya daha kısa hale getirmek için kullandığı bir numaradır.

The Simpsons Hakkında Daha Önce Duymadıklarınız

  • ”D’oh!” Oxford İngilizce Sözlüğünde yer alan gerçek bir kelimedir. Aptalca olduğu bilinen bir şey söylendiğinde veya yapıldığında kullanılır. The Simpsons’ın senaryosunda, ‘D’oh!’ kullanılan yerlerde, yalnızca ”kızgın homurtu” yazmaktadır.
  • 1998 yılında TIME dergisi, Bart Simpson’u yüzyılın en etkili insanları arasında göstermiştir. Ayrıca dizi, En Uzun Süreli Primetime Animasyon Dizisi ve Televizyon Dizilerinde Öne Çıkan En Çok Konuk Yıldız rekorlarını elinde tutmaktadır.
  • Homer Simpson, dizinin her bölümünde diyalog kuran tek karakterdir. 26 sezonda, dizide geçen 1,3 milyon sözcüğün %21’ini Homer söylemiştir. Mr. Burns ise, yardımcı oyuncular arasında en fazla sözcüğü söyleyen karakterdir.

The Simpsons Hakkında Daha Önce Duymadıklarınız

  • WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange, dizinin bir bölümünde yer almıştır. Ses kaydını, kendisine sığınma hakkı veren, İngiltere’deki Ekvador Büyükelçiliğinden telefon ederek yapmıştır.
  • The Simpsons’ın sözleşmesinde; yayın ağının not veremeyeceğine, kesinti yapamayacağına veya bölümler üzerinde kontrol uygulayamayacağına dair özel bir madde vardır. Bu, yapımcıların FOX ile dalga geçme konusunda özgür oldukları anlamına gelmektedir. Bununla birlikte FOX, 2082 yılına kadar The Simpsons’ın yayın haklarına sahiptir.
  • The Simpsons ekibi, Family Guy’ın parodisini yaptıklarında South Park stüdyolarına çiçek göndermiştir.
  • The Simpsons, 1990 yılında bir albüm çıkartmıştır. Albümün ‘Do the Bartman’ tekliği, dünya çapında hit olmuştur. Albümün ortak yapımcısı ve vokali ise, The Simpsons hayranı olan Michael Jackson’dur.

The Simpsons Hakkında Daha Önce Duymadıklarınız

 

Haber Merkezi

Animasyon Dünyasının Derin Yüzü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu