GündemEğitim

Ticaret Bakanlığı’ndan Uzaktan Eğitimde Şaşırtıcı Açıklama

2020-2023 döneminde uzaktan eğitim modeliyle kamu harcamalarından Ticaret Bakanlığı, şaşırtıcı miktarda tasarruf sağladı.

 

Ticaret Bakanlığı’ndan Uzaktan Eğitimde Şaşırtıcı Açıklama… Ticaret Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Gelen açıklamada, Kovid-19 salgını süreciyle birlikte dijital eğitimin hız kazandığını belirtti. Ardından, dijital dönüşüm çalışmalarında uyumun çabuk olduğunu da ifade etti.

Ticaret Bakanlığı'Ndan Uzaktan Eğitimde Şaşırtıcı Açıklama

Nano Öğrenme Modülleri

Ticaret Bakanlığı’ndan gelen açıklamada, dijital eğitimde tecrübe kazanımı oldu. Kazanım olan tecrübenin kurum içi e-eğitim içerikleri hazırlama noktasında değerlendirme olduğunu ifade etti. Ardından, personele kısa, anlaşılır bilgiler, nano öğrenme modülleri olan malzemeler sunma kapasitesinin de arttığını bildirdi.

Ticaret Bakanlığı'Ndan Uzaktan Eğitimde Şaşırtıcı Açıklama

Bakanlık açıklamada, eğitim içeriklerine ilişkin de bilgi verdi. Devamında, “Muhteva özgünlüğü bakımından adaylık eğitimleri, oryantasyon eğitimleri yer aldı. Dahası, akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele gibi personeli geliştirici eğitim faaliyetleri mevcut. Bunun yanında, gümrük mevzuatı, tüketicinin korunması, haksız fiyat artışı, sınır ticareti, tek pencere gibi farklı programlarda vatandaşın işinin hızlı ilerlemesini sağlayacak mevzuat ve uygulama eğitimleri de verilmektedir” dedi.

Ticaret Bakanlığı'Ndan Uzaktan Eğitimde Şaşırtıcı Açıklama

Açıklamada, Eğitim Yönetim Sistemi üzerinden, merkez ve taşra idarelerinde görevli çalışanların eğitim taleplerinin de olduğu bilgisi yer aldı. Ardından;

“2020 yılından itibaren eğitim faaliyetlerinde yaklaşık 738 bin katılımcıya eğitim gerçekleşti. Bunun yanında, tekil düzeyde Bakanlık personelinin ortalama yüzde 85’ine ulaşma başarısı oldu. 2023 yılının ilk 6 ayında ise 69 bin katılımcılı eğitim faaliyetleri gerçekleşti. 2020-2023 döneminde yıllık gerçekleşen ortalama eğitim saati ise kişi başı 7 saati bulmuştur. Böylelikle, dışarıdan hizmet satın almadan geliştirilen canlı sanal sınıf, video SCORM ve animasyonlu mikro öğrenme gibi yöntemlerle oluşan eğitim muhtevaları ve uzaktan eğitim çalışmaları sayesinde, 738 bin katılımcılı eğitim faaliyeti gerçekleştirerek Bakanlık olarak kamu bütçesinde 1 milyar liranın üzerinde tasarruf sağlanmıştır” ifadelerine yer verdi.

Ticaret Bakanlığı'Ndan Uzaktan Eğitimde Şaşırtıcı Açıklama

AA’nın edindiği bilgiye göre Bakanlığın, kamu kaynaklarını etkin kullanan eğitim faaliyetlerini planlama ve uygulama çalışmalarının devam ettiğine işaret ettiği açıklamada, “Kazanılan e-eğitim tecrübesiyle birlikte, e-eğitimin sağlamış olduğu zaman ve mekandan bağımsız erişim, tekrar avantajlarının yanında, yüz yüze eğitimin de vermiş olduğu sosyal öğrenme ve pratik uygulama avantajlarının birleştirilmesi hedeflenmektedir” ifadeleri de yer aldı.

Ticaret Bakanlığı‘ndan Uzaktan Eğitimde Şaşırtıcı Açıklama…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu