Gündemİlçe Haberleri

Timbir İnternet Medyasını Dinliyor

TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Semra Aman Akyürek internet medyası bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor.

Timbir İnternet Medyasını Dinliyor

TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Semra Aman Akyürek internet medyası bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor. Balıkesir’de internet haber sitesi sahipleri ve çalışanlarına yönelik toplantılarda bilgilendirme ve sohbet gerçekleştiriliyor.

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararname ile geçtiğimiz aylarda resmen kuruldu. Birlik, 81 ilin yanı sıra Türk devletleri ve Avrupa’dan İnternet medyasını bünyesinde barındırıyor.

Timbr2

TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Semra Aman Akyürek, Genç Timbir bünyesindeki Muhammed Can Akyürek ile yaptığı toplantıda, mesleki birlikteliğin önemine dikkat çekti. Toplantıya Güney Marmara Medya Çalışanları Derneği ve Bandırma Gazeteciler Cemiyeti ile internet medyası sahip ve çalışanları katıldı.

Timbir Genel Başkan Yardımcısı Semra Aman Akyürek TİMBİR’in çalışmalarını anlattı. Toplantı sohbet eşliğinde gerçekleşti. Balıkesir’de internet sitesi sahipleri ile biraraya gelen Akyürek, ziyaretlerin süreceğini söyledi. Yapılan ziyaretlerde internet sitesi sahiplerinin taleplerini dinleyen Akyürek, Türk internet medyası mecralarının, kurumları ve kişilerin internet medyası alanındaki birikimlerini geliştirmenin önemli olduğunu belirtti.

Timbir 3

Öte yandan, Akyürek, iş birliğini arttırmak, internet alanındaki çalışmalarına katkı sağlamak ve ortak bir platform çatısı altında talep ve sorunlara çözüm üretmek için çalıştıklarını söyledi. Böylelikle, kurumsal kapasitelerinin artması sağlamak için TİMBİR’in yoğun bir çalışma içinde olduğunu söyledi. Böylece, uluslararası bir meslek örgütü oluşturma için birlikte hareket etmeyi önemsediklerini ifade etti.

Timbir

Ülkemizde ve yaşadığımız şehirde mesleğimizi yaparken, Türk ve kardeş topluluklarının, Türkçe yayın yapan medya organlarının ve Türkiye’deki kurum, kuruluş ve medya ile ilgili tüzel ve gerçek kişilerin bir araya gelerek “ortak akıl” üretmesini önemsiyoruz” dedi. Ayrıca, “dezenformasyon” kanallarına karşı birlikte hareket etmeyi, neticeten Birlik çatısı altında kamuoyunu doğru ve gerçek habercilik ilkelerinde buluşturmayı istediklerini belirtti.

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu