Balıkesir Son Dakika HaberleriGündemİlçe Haberleri

TMMOB “Gezi Davası Kararı Kabul Edilebilir Değil”

TMMOB “Gezi Davası Kararı Kabul Edilebilir Değil”

İKK Sekreteri Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu adına bir açıklama yaptı. Gezi Davasında verilen kararı hukuksuz bulduklarını söyledi.

“Bu Kararı Hak Etmiyoruz”

Gezi Davası sanıklarına verilen mahkûmiyet kararları adalet utancıdır diyen Dikici, “ Ülkemiz adına bu adaletsiz kararı hukuksuz kararı kesinlikle hak etmiyoruz” açıklaması yaptı. Ayrıca,” dava sonucunda, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Mücella Yapıcı, Hakan Atalay ve Yiğit Ali Ekmekçi serbest bırakıldı. Bir yanımız sevinçli ama bir yanımız elbette hala öfkeli ”dedi.

“Bu Karar Sadece Arkadaşlarımıza Yönelik Değil”

Açıklamada ayrıca, “Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi eski başkanı Tayfun Kahraman ve Mimarlar Odası’nın Hukuk Müşaviri Can Atalay’ın da bulunduğu arkadaşlarımız en ağır cezalara mahkum edildi. Biliyoruz ki bu karar, sadece arkadaşlarımıza yönelik değildir. Buradan haykırıyoruz; Cumhuriyet tarihinin en kitlesel, en yaratıcı, en uzun süreli halk hareketi olan Gezi Direnişi’ni ve o direnişin parçası olmuş arkadaşlarımızı karalamaya yönelik herhangi bir karar ve o kararı veren mahkemeler toplum vicdanında meşru değildir. Ve bu kararlar hükümsüzdür.” ifadeleri yer aldı.

“Bu Daha Başlangıç Demiştik”

Dikici devamında, “Tüm halkımız biliyor ki, arkadaşlarımız suç işledikleri için değil, mesleki sorumluluklarının gereğini yerine getirdikleri için, halkın çıkarlarını savundukları için, Taksim Meydanı’na ve Gezi Parkı’na sahip çıktıkları için, iktidarın rant projelerini teşhir ettikleri için cezalandırılmışlardır. Gezi Direnişi nasıl ki bu ülkenin yüz akı ve onurlu tarihinin bir parçasıysa, Gezi Davası’nda cezalandırılan arkadaşlarımız da bizim yüz akımız ve onurlu tarihimizin bir parçasıdır. Dün olduğu gibi bugün de TMMOB ve bağlı Odaları olarak, mesleki ve teknik bilgimizi halkın yararına kullanmaya devam edeceğiz. Gezi’de “bu daha başlangıç” demiştik; mücadeleye devam!” dedi.

Haber: Alper Çobanoğlu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu