Gündemİlçe Haberleri

Toprağın Hikayesi İle Büyüleyici Çini Sergisi Burhaniye’de

Toprağın Hikayesi İle Büyüleyici Çini Sergisi Burhaniye’de. Burhaniye ilçesinin , tanınan çini sanatçısı İsmail Yiğit “Toprağın Yol Hikayeleri” adlı çini sergisini açtı.

 

Topragin Hikayesi Ile Buyuleyici Cini Sergisi Burhaniyede 1

 

Toprağın Hikayesi İle Büyüleyici Çini Sergisi Burhaniye’de. Çini sanatçısı Arzu Balkan’ın daveti üzerine Burhaniye’ye gelen İsmail Yiğit, Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezinde 144 eserini sergiledi. Mehmet Yıldırım da şekillendirme çalışması yaptı. Çini sergisinin açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Erbalaban ile eski milletvekili Nedret Akova ile eski Belediye Başkanı Fikret Akova ile sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.

Sergi Burhaniye Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezinde yapılıyor. 144 eserin yer aldığı serginin 25 Temmuz’a kadar açık kalacak. Şekillendirme ve dekorlama gösterileri yapılacak.

 

Topragin Hikayesi Ile Buyuleyici Cini Sergisi Burhaniyede 2

 

“114 tane eserimi getirdim”

Çinileri inceleyen vatandaşlar hayranlıklarını gizleyemedi. Sergide 144 eserinin yer aldığını anlatan çini sanatçısı İsmail Yiğit, “Burhaniye de Arzu Balkan Hanım bizi davet etti Kütahya’dan. Ben Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik bölümü mezunuyum. Bir de Kütahya’dan efsane Mehmet Yıldırım hocam var. Ben daha çok dekor, o da daha çok şekillendirme yapıyor. Biz ilk defa, Mehmet hocamla hem burada şekillendirmeyi hem de şov yapacağız. Uygulamaya yönelik, dekorlamaya yönelik. İsmail Yiğit olarak 114 tane eserimi buraya getirdim, sergiliyorum. Teşekkür ederim” dedi.

 

Topragin Hikayesi Ile Buyuleyici Cini Sergisi Burhaniyede 3

 

Bütün Sanatseverler Davetli

Çini öğretmeni Kadir Yıldırım da, “Çok güzel bir sergi olmuş. Bununla birlikte tapanların ellerine sağlık. Özellikle bütün sanatseverleri buraya bekleriz. Ayrıca hani burada da çok fazla olmayan bir sergi olduğunu düşünüyorum. Bütün eserler harika. Biz geldik, gördük, beğendik. Sizleri de bekleriz” dedi.

 

Topragin Hikayesi Ile Buyuleyici Cini Sergisi Burhaniyede 4

Şehir Dışından da Yoğun İlgi

Resim öğretmeni Bahar Akdemir ise, “Balıkesir merkezden geldik. Ayrıca bizim de Altınoluk’ta sergimiz vardı. Burayı duyduk. Buraya gelmeden edemedik. İlham verici sergi bu Burhaniye’de. Hepinizin gelmesini tavsiye ederim. Ayrıca tüm hocalarımızın ellerinize sağlık” dedi.

 

Topragin Hikayesi Ile Buyuleyici Cini Sergisi Burhaniyede 5

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: BAÜN'den İsrafı Önlemek İçin Yaratıcı Adım - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu