GündemDünyadan Haberler

Traktör Ehliyetiyle Lüks Araç Sürüyorlar 

İsveçli gençler 15 yaşında lüks arabaların direksiyonuna geçiyor.

 

Saatte 30 Kilometreyi Geçemiyorlar

İsveç’te neredeyse bir asırlık bir yasa ile birlikte 15 yaşını dolduran gençler ehliyet alabiliyor. Fakat bu ehliyet bildiğiniz ehliyetlerden değil. Gençler yasa gereği 15 yaşını doldurduktan sonra A-Traktör ehliyeti alabiliyor. Fakat bu ehliyet sahiplerinin bir kısıtlaması var. Saatte 30 kilometreyi geçemiyorlar. 1930’lu yıllarda ekonomik olarak araba almaya gücü yetmeyenler araç parçaları toplayarak traktör yapmaya başladı. Kıtlık döneminde işe yarayan bu yasa daha sonra ülkenin tamamına yayıldı. Böylece 15 yaşını dolduran gençler direksiyon başına geçmeye başladı.

 

Traktor Ehliyetiyle Luks Arac Suruyorlar 3 Tr

 

50 Bin Kayıtlı A-Traktör Ehliyeti Var

Bu yasa ile ehliyet sahibi olan gençler teknolojinin gelişmesi ile birlikte lüks araçlarında direksiyonuna geçti. Araçları modifiye ederek hız limitleriyle oynamak günümüz teknolojisinde mümkün hale geldi. Buradan yola çıkarak birçok genç de araba sahibi oldu. BU durum 10,3 milyon nüfusa sahip ülkenin A-Traktör ehliyet sayısı 2 buçuk yılda 50 bine ulaştı. Gençlerden istenen şartlar ise çok basit. Aracın hızını sınırlandırmak; aracın arkasına uyarı işareti koymak ve karavan çekmek için aparat takmak her şey için yeterli oluyor.

 

Traktor Ehliyetiyle Luks Arac Suruyorlar 2 Tr

 

Ailesi BMW 5 Serisi Araba Hediye Etti

Bu yasadan yararlanan Evelina Christiansen, eğitim hayatındaki başarısından dolayı 15 yaşına geldiğinde ailesi kendisine araba hediye etti. BMW 5 serisi bir araca sahip olan Christiansen, aracını okula gitmek ve arkadaşlarıyla buluşmak için kullanıyor. euronews

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu