Gündemİlçe Haberleri

Tülütabaklar Hikayesi Beyaz Perdeye Aktarılacak

Tülütabaklar Hikayesi Beyaz Perdeye Aktarılacak. Kurtuluş Savaşı döneminde Balıkesir ve bölgesinde düşmanın korkulu rüyası haline gelen tülütabakların hikayesi beyaz perdeye aktarılıyor.

 

Tulutabaklar Hikayesi Beyaz Perdeye Aktarilacak Jpg

 

Balıkesir ve İlçelerinde Setler Kuruluyor Olacak

Tülütabaklar Hikayesi Beyaz Perdeye Aktarılacak. Tülütabaklar koyun postu giyiyor. At kuyruğundan bıyık takıyor. Baca kurumu ile kendilerini siyaha boyuyor. Ve son olarak ellerine aldıkları çan ve sopalarla kendilerine doğa üstü bir varlık süsü veriyor. Böylece düşmana korku salıyor. Bu kahramanalar seyirci ile buluşacak.  Tülütabaklar için Balıkesir ve ilçelerinde setler kuruluyor olacak.

 

Tulutabaklar Hikayesi Beyaz Perdeye Aktarilacak 1 Jpg

 

Her 6 Eylül’de Balıkesir Sokaklarında

Balıkesir’in kurtuluş tarihi olan 6 Eylül’de kurtuluş şenliklerinde ortaya çıkan tülütabakların hikayesi sinema filmi olacak. Milli mücadelenin simgesel şehri Balıkesir ile özdeşleşen tülütabaklar için Balıkesir’in çeşitli noktalarında film için setler kuruluyor olacak. Ünlü oyuncular filmde yer alacak. İşgal yıllarında Balıkesir ve çevresinde yüzlerini baca kurumu ile boyamışlar. İHA’nın edindiği bilgiye göre üstlerine hayvan derisi giymişler. Böylece düşman birliklerini korkutup , kaçırdıklarına inanılan tülütabaklar, sinemaseverler ile buluşacak. Özellikle Balıkesir’in her yıl 6 Eylül’de gerçekleşen kurtuluş yıl dönümlerinde ortaya çıkan ve vatandaşları korkutan tülütabaklar Balıkesir’in de tanıtımına katkı sağlayacak.

 

Tulutabaklar Hikayesi Beyaz Perdeye Aktarilacak 2 Jpg

 

Proje Detayları Belli Olmaya Başladı

Ünlü birçok ismin yer alacağı proje için saha çalışmaları devam ediyor. Ayrıca çekimler 2024 yılında yapılıyor olacak. Filmin senaryosunu da İsmail Doruk’un kaleme alacak. Yönetmenlik koltuğunda Aytekin Birkon’un oturacak.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu