GündemSiyaset

Tüm: “Halkımız siyasetin çok önünde”

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm dün parti binasında bir basın açıklaması yaptı.

 

 

 

Tüm, parti araçlarına yapılan saldırılar var diyerek, “Bugün partimizin aracına yapılan saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Biz CHP olarak her zaman şiddetin karşısında olduk. ülke içinde sonuna kadar barışı savunuyoruz ve bu tür konularda meydan verilmemesi konusunda Balıkesir valisi ve emniyet müdürüne çağrıda bulunuyorum. Mutlaka gerekli önlemleri alsınlar” şeklinde konuştu.

 

“Halkımız bu anayasaya onay vermiyor”

 

16 Nisan’a çok az bir zaman kaldığını vurgulayan Tüm, “Bizler halkımıza doğru bilgi vermek adına gece gündüz demeden bölgelerimizi dolaşarak hayırlı çalışmalar yapıyoruz. Halkımızdan gördüğümüz ilgi her türlü övgünün üzerindedir. Bu referandumda görünen odur ki, halkımız siyasetin çok önündedir. Bu da bizi mutlu etmektedir. Bu süreç içinde ne yurt dışında ne yurt içinde halkımız bu anayasaya onay vermiyor. Çünkü halkımız bu anayasa değişikliğinin bir rejim değişikliği olduğunu biliyor. İşte bu nedenle halkımız buna hayır diyor” dedi.

 

“Anayasa bir toplumsal sözleşmedir”

 

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, “Daha önceki referandumlardan farklı olarak OHAL koşullarında yapılacak olmasıdır. Bu referandumun hukuki ve siyasi açıdan oldukça sorunlu ve tartışmaları olduğu bilinen bir gerçektir. Anayasa bir toplumsal sözleşmedir. Toplumun geniş kesimlerinin kabul ettiği bir anayasa ülkede huzuru, kardeşliği ve refahı geliştirebilir. Ülkenin büyük bir bölümünün bilmediği bir anayasanın iddia edildiği gibi güçlü Türkiye’yi yaratmasının imkansız olduğunu tersine siyasi istikrarsızlık, kutuplaşma  getireceğini görüyoruz. Eşitsiz bir seçim kampanyası yürütmektedirler. Her şeye rağmen önümüzdeki referandum süreci tek adam heveslerinin durdurabilmek için bize bir şans sunuyor” dedi.

 

“Bu bir memleket meselesidir”

 

CHP olarak iyi bir ivme yakaladıklarını vurgulayan Tüm, “Biz CHP olarak çok iyi bir ivme yakaladık. Parti olarak çok iyi bir dayanışma içindeyiz. Gençlik kollarımız, kadın kollarımız, tüm ilçe ve il örgütümüz ile alanlardayız. Milletvekili arkadaşlarımız, belediye başkanlarımız eski omuz omuza kol kola girerek kampanyaya destek veriyoruz. Örgütümüzün her üyesi canla başla mücadele ediyoruz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki bu bir parti meselesi değil bir memleket meselesidir. Biz halkımıza kenetlenerek bu sorunu çözeceğiz. Eğer biz bunu başarabilirsek ülkemiz bir Suudi Arabistan olmaktan çıkacak ve çağdaş dünya ile bütünleşerek yoluna devam edecektir” dedi.

 

“Yürekten inanıyorum”

 

Referandum sonucunda bir tarih yazılacağını belirten Tüm, “16 Nisan’da bir tarih yazılacak ve biz ona tanıklık etmekle kalmayıp, bir parçası olacağız. Hangi partiye oy verirseniz verin. Bu bir parti seçimi değil, bu bir rejim sorunudur. 16 Nisan sabahı en yüksek hayır oyunu çıkarmanın coşkusunu hep birlikte yaşayacağız. Buna yürekten inanıyorum” dedi.

 

 

Yoldaş Kocaer

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu