GündemSiyaset

TUNA “SERÇİM SÜRECİ ADİL YÜRÜTÜLMEDİ”

İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna Balıkesir’de düzenledikleri yürüyüşle ilgili olarak bir açıklama yaptı v seçim sürecinde adil bir seçim süreci germediklerini söyledi.

İYİ Parti Balıkesir İl teşkilatı önceki gün Gar önünde toplandı. Milli Kuvvetler Caddesi üzerinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında İl Başkanı Nedim Tuna ve Milletvekili İsmail Ok’un partililere yürüyüşle ilgili olarak sık sık talimatlar verdiği gözlemlendi.

İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna düzenlenen yürüyüşle ilgili olarak şöyle konuştu: “İyi Parti olarak partililerimiz le birlikte güzel bir yürüyüş gerçekleştirdik. Partililerimize çok teşekkür ediyorum. Yürüyüşümüze destek verdiler.”dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna, “ Bugün(dün) demokrasinin gereği olan bir seçim gerçekleştirdik. Sandıktan çıkana saygılıyız. Balıkesir ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen oy hırsızlığı konularında duyumlarımız var. Özellikle iktidar partisi ile adil bir seçim dönemi yürütmedik. Kendi partililerimizin çoluğu çocuğundan çıkartılan paralarla bu seçim sürecini yürüttük. Biz burada siyasi parti ile değil devletin imkanlarını kullanan bir siyasi parti ile bu seçim sürecini geçirdik.” dedi.

“HENÜZ NET BİR BİLGİMİZ YOK”

Erzurum’un Karaçoban ilçesi Kopal Mahallesinde çıkan silahlı kavgada İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz’ın da aralarında olduğu 2 kişi hayatını kaybetti.Bu konuyla ilgili İYİ Parti Erzurum İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Karaçoban İlçe Başkanımız Sn. Mehmet Sıddık Durmaz şerefsiz, namussuz, haysiyetsiz, kan emiciler tarafından acımasızca vurularak canına kıyılmıştır. Allah bu seçimlerde kan döken, koltuk uğruna insanların canına kasteden bu yaratıkların belasını bir an evvel verir inşallah” ifadeleri kullanıldı .Balıkesir İyi Parti İl Başkanı Tuna bu konuya dairşöyle konuştu: “İyi Parti ilçe başkanımızın vurularak kaybedildiğini öğrendik. Bu konuda şuan için ayrıntı bilmiyoruz. Ancak ileriki günlerde öğreneceğiz.”

“HİÇ İÇ AÇICI DEĞİL”

İyi Parti’nin yürüyüşü sırasında Ali Hikmet Paşa Meydanında bulunan AK Parti ve MHP teşkilatları ayağa kalktı ve İyi Partililere karşılık verdi. Atılan sloganların sanki terör örgütüne atılırmış gibi atıldığını ifade eden İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna atılan sloganlar iç açıcı değildi. Çok çirkin” yorumunu yaptı.

SÜREÇ ADİL DEĞİLDİ

Başkan Tuna atılan sloganlar için biz karşılık vermedik dedi ancak sloganlar her siyasi parti tarafından atıldı. İYİ Parti İl Başkanlığının düzenlediği yürüyüşte AHP meydanına gelindiğinde karşılıklı atılan sloganlar için İl Başkanı Nedim Tuna şöyle konuştu: ““Biz karşılık vermedik. Biz yürüyüşümüz sırasında sloganlarımız belliydi. Özel bir sloganımız yoktu. Oradaki arkadaşlarımızın hepsi partili arkadaşlarımızdı. Ülkücülük ve milliyetçilik kimsenin tekelinde değil. Onların bu karşılıkları bir terör örgütüne karşı atılır gibiydi kendilerine yakıştırmadım. ”Öte yandan Bu tahrik propaganda süreç boyunca il ilçe başkanlarımıza yapıldı diye düşünüyorum. Bunlar demokrasi adına iç açıcı şeyler değil. Parti bayraklarımızda fonda Türk Bayrağı olduğu için seçim kurulu bir karar verdi. Bayraklarımız kaldırıldı. Bunu kesinlikle eleştirmiyoruz ancak AK Partinin fonunda da vardı.Bu konuda Kendisinin mevcut Cumhurbaşkanı olduğu için kullanabileceğini bize belirttiler. Propaganda süreci boyunca Cumhurbaşkanının bayrakları kaldırılmadı .Bizim afişlerimiz kaldırılmasına rağmen seçim yasakları boyunca Cumhurbaşkanının bayrakları kaldırılmadı bununla ilgilide bir dilekçe verdik. Demokrasi ve hak hukuka aykırı olduğunu düşündüğümüz bir cevap aldık. Olanları Dikta rejimine giden bir davranış diye düşünüyoruz.”

“SAHTE HESAP AHLAKSIZCA PAYLAŞIM”

 

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanlığına ait olmadığı iddia edilen bir hesapta Nedim Tuna imzalı paylaşılan hesap sahte denilerek İl Başkanı Nedim Tuna tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Paylaşımda Cumhurbaşkanlığında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e Milletvekilliğinde ise MHP’ye oy verilecek yazısı sosyal face hesabından paylaşılmıştı.O paylaşımla ilgili olarak Nedim Tuna konuştu.” “Balıkesir İyi Parti face hesabı partimizle ,ilgisi olmayan bir hesap. Bugüne kadar hiç görmediğim bir hesaptı bu. Bizimle alakası olmayan bir hesap. Siber suçlara gittik ancak görevli arkadaş yoktu. Bununla ilgili olarakta suç duyurumuzu yaptık. Face book sayfasının da partimizle ilgisi yok. Son gün yapılan çirkin ve ahlaksızca yapılmış. İsmimin kullanılması çok çirkin. Ben bir il başkanıyım ve böyle bir açıklama yapmam ne bana nede kurumuma yapmam mümkün değil. Bunun paylaşanlar emniyet tarafından inşallah açığa çıkartılacaktır. Arkadaşlarımla da görüştüm. Bu paylaşım için kimseden şüphelenmiyorum. Emniyete verdiğim ifademde açıkça belirttim.”

BANA VE PARTİME AİT DEĞİL

Balıkesir İYİ Parti olarak açılan bir face hesabından bilgisi olmadığını ifade eden İl Başkanı Nedim Tuna bu konuyla ilgili olarak suç duyurusu yaptıklarını söyledi.Sosyal medya hesabındanda bu face adresinin kendisine ait olmadığını açıklayan Tuna; “Balıkesir İYİ Parti ismiyle açılan sahte bir Facebook sayfasında benim adıma ahlaksızca ve çirkin bir açıklama yapılmıştır. Sevgili Balıkesirliler bu asılsız ve ahlak dışı paylaşımı dikkate almayınız bunu yapanlar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.” açıklamada bulundu. Şuan için şüphelendiği bir kişi olmadığını belirten Tuna yapılan ahlaksızca bir davranış hem şahsım hemde kurumum adına böyle bir açıklama yapmam mümkün değil.” ifadelerini kullandı. Sevda Kaygısızın haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu